"Pak door met verbouwing Dorpshoeve"

Nieuw-Schoonebeek - Het college van b en w van de gemeente Emmen kan tijdens de eerstvolgende raadsvergadering vragen van de fractie van Wakker Emmen verwachten over de uitgestelde verbouwing van dorpshuis De Dorpshoeve in Nieuw-Schoonebeek.

De inrichting van het dorpshuis komt voor rekening van het dorp zelf. Nu de verbouwing wederom is uitgesteld, vreest Wakker Emmen dat de aanvraag van geld uit fondsen daarvoor op het spel staat.

"Een snelle oplossing is daarom noodzakelijk," zegt raadslid Leon Herbers. “Bijna twee jaar zijn vele vrijwilligers uit het dorp bezig met de voorbereiding van de verbouwing van ‘hun’ dorpshuis. De gemeente heeft onlangs laten weten dat de verbouwing pas in het najaar kan starten, in tegenstelling tot de afspraak om in maart te starten met de werkzaamheden. De gesprekken tussen gemeente en de werkgroep, die namens de dorpsraad en gebruikers van de Dorpshoeve handelt, over de voortgang van het project verlopen moeizaam. Wij verzoeken het college om samen met het dorpsbestuur duidelijker te zijn over de verbouw van de Dorpshoeve."