Kinderen planten bomen in de stromende regen

De Kiel - De Boomfeestdag in de gemeente Coevorden vond woensdagochtend plaats bij natuurcamping De Kijl in De Kiel. In de stromende regen gingen de kinderen van diverse basisscholen, gedeputeerde Henk Jumelet, wethouder Jeroen Huizing en regiomanager Ans van Wijk van Staatsbosbeheer aan de slag.

Tevoren werden de kinderen kort welkom geheten en kwam de klimaatverandering kort aan bod. Huizing vertelde daarbij nog, dat de gemeente Coevorden 36.000 inwoners telt en dat er 50.000 bomen zijn. Daarbij worden de bossen niet meegerekend.

Jumelet en Huizing onthulden een steen met daarop een bordje ter herinnering aan deze dag. Daarna was het tijd om de bomen te gaan planten. Leerlingen van de basisscholen De Kiel, De Slagkrooie uit Schoonoord, De Anwende uit Aalden, Burgemeester Van Royenschool uit Schoonoord, De Woert uit Oosterhesselen en De Piramide uit Erm deden hun uiterste best. Zij plantten bomen als de inlandse eik, zoete kers, wilde appel en esdoorn.

Het thema van de Boomfeestdag 2019 is ‘Ieder kind een boom’. Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Heel Nederland viert de Boomfeestdag. Werd deze feestelijke dag eerder op de derde woensdag van maart gehouden, voortaan is dat op de tweede woensdag van maart. Door diverse verkiezingen moest vaak met de datum worden geschoven, daarom is dit besluit genomen.