Weer uitstel verbouwing Dorpshoeve: ‘Krijgen het gevoel dat het niet opschiet’

Nieuw-Schoonebeek – De verbouwing van dorpshuis De Dorpshoeve is opnieuw uitgesteld. Dit voorjaar had het startschot moeten klinken, maar de klus is opgeschoven naar september.

Het dorpsbestuur wil het in 1996 gebouwde dorpshuis graag moderniseren om op die manier de aantrekkelijkheid voor nieuwe huurders te vergroten. Hard nodig, want het pand kwam grotendeels leeg te staan door het vertrek van de peuterspeelzaal, de bibliotheek en Dagcentrum De Beek.

De plannen behelzen het plaatsen van een keuken met bar in de voormalige speelzaal en een aparte ingang aan de oostkant met toiletgroep voor de jeugdsoos Rumah Pemuda. De overige ruimten vormen straks een grote zaal, die met vouwwanden groter en kleiner kan worden gemaakt. Een geluidsinstallatie voor het houden van presentaties, toneelvoorstellingen en concerten staat ook nog op de lijst, net als verduurzaming van het pand.

Stroef

‘Het is de bedoeling om dit najaar te beginnen en tegen het einde van het jaar de klus te klaren’, meldt Anneke Bos van de lokale werkgroep rondom de Dorpshoeve. ‘Maar het zou ook nog wel later kunnen worden. Het contact met de gemeente Emmen over de voortgang loopt nogal stroef.’ Donderdag schuift de werkgroep weer aan in het gemeentehuis. ‘Op ons nadrukkelijk verzoek. Wij krijgen het gevoel dat het niet opschiet. We willen weten waar het op vastloopt.’

In Nieuw-Schoonebeek raakt het geduld langzaam maar zeker op. In 2017 werden de plannen al gelanceerd en vorig jaar had de Dorpshoeve al aangepakt moeten worden.

Snel duidelijkheid

Het bedrag van de gemeente staat wel al vast: Emmen stelt 625.000 euro beschikbaar voor het verspijkeren. Voor de inrichting, die voor rekening komt van het dorp, doet de werkgroep een beroep op diverse fondsen. ‘In totaal gaat het om een bedrag van tussen de 80.000 en 100.000 euro. De aanvraagperiode loopt dit najaar ook op zijn eind. Dus ook daarom willen we snel duidelijkheid.’