Zware kost bij MFC: Hibakusha en Selkies

Coevorden - Liefhebbers van progmetal, hiphop, beats & breakdowns en ‘headbobbing’ kunnen zaterdag 16 maart hun hart ophalen in het Metal Front Coevorden. Dit allemaal dankzij Hibakusha een vijfkoppig metalgezelschap afkomstig uit Haarlem en het uit Hengelo afkomstige kwintet Selkies.

Hibakusha

Met de zwaarste metalbands als inspiratie ontstond Hibakusha in 2013 in Haarlem. Snoeiharde beats en krijsende leadpartijen staan als basis van hun intense liveshows. De band kreeg voet aan de grond met hun EP release ‘Incarnation’ in 2015. Na lovende recensies werden ze uit 120 acts gekozen door Buma Rocks om op FortaRock 2016 te spelen. In 2016 en 2017 speelde de bands o.a op Fortarock, Euroblast en Amsterdam Metalfest. Metal magazine Aardschok schrijft: “Met de titeltrack kun je - zonder te overdrijven - stellen dat de mannen zich plaatsen op een niveau waar bands as Meshuggah, Textures en noem nog een paar internationale toppers op, zich normaliter begeven... Hibakusha. Onthoud die naam. Echt!".

Selkies

Selkies is een energieke crossover band, met zijn roots stevig in Twente. Geïnspireerd door bands zoals Between The Buried and Me, DVSR, Parkway Drive en Architects maken ze met vijf man sterk een mix van metal, rap, breakdowns en catchy groove elementen. Niels en Oscar op gitaar goed voor rollende riffs, Thijs en Douwe laten je maag rommelen dankzij een pompende basgitaar en dreunende en zeer lekker getimede beats waar de nodige kunstjes mee worden uitgehaald zonder de juiste ‘headbob’ te verliezen. Renger Boersma heeft veel ervaring met rap, spoken-word en hiphop. Vanaf nu is hun nieuwste videoclip ‘Safe Haven’ te bewonderen op YouTube.

Metal Front Coevorden opent zaterdag de deuren om 21.00 uur. De eerste band speelt vanaf 22.00 uur. De entree is vijf euro en clubleden betalen drie euro. Info: www.mfcweb.nl