Wethouder opent Week van Zorg en Welzijn

Coevorden - Wethouder Joop Brink opende vanmiddag de Week van Zorg en Welzijn in Coevorden. Tot en met zaterdag 16 maart presenteren zo’n dertig zorg- en welzijnsorganisaties zich in Hofpoort Incluis, Het Ambacht en De Sponk.

De activiteiten in Hofpoort Incluis aan het Stationsplein zijn tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Het doel is dat de bezoekers een beeld krijgen van het aanbod van zorg, welzijn, ondersteuning en vrijwilligerswerk in Coevorden. Er zijn vele presentaties, een cursus scootmobiel van Veilig Verkeer Nederland, afdeling gemeente Coevorden en nog veel meer. Een belangrijk onderdeel is de banenmarkt op zaterdag 16 maart voor werk in zorg en welzijn. Deelnemers zijn onder meer de zorgorganisaties in de regio, kinderopvang, verslavingszorg, begeleid wonen, Mobivit, het Alzheimercafé, Humanitas en de gemeente.

Cliënten en medewerkers van dagbestedingslocatie De Sponk aan de Dr. Picardtlaan in Coevorden laten iedereen kennismaken met hun werk. De Sponk is tot en met vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

In cadeauwinkel Het Ambacht in winkelcentrum Gansehof aan de Friesestraat zijn allerlei producten te zien, die voor een groot deel door ongeveer twintig cliënten van Cosis zijn gemaakt.

Het complete programma is hier te vinden.