Germanicus gaat strijdend ten onder

Coevorden / regio - Germanicus heeft zondagmiddag niet voor een verrassing kunnen zorgen. Tegen koploper Lemelerveld boog de ploeg van Eric Prins met 1-0 het hoofd.

Het publiek zag onder barre weersomstandigheden twee ploegen die in evenwicht waren en fel voor de winst vochten. De bezoekers uit Coevorden waren een paar keer dichtbij een doelpunt, maar die viel aan de andere kant. In de 34e minuut zette Jordy Lugtenberg de 1-0 op het scorebord. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft pakte Germanicus de draad goed op en waren er goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Door het offensief waren de ruimtes achter de Coevorder verdedigingslinie groot, maar Lemelerveld wist ondanks een aantal kansen de marge niet te verdubbelen.

De equipe uit Coevorden mocht aanspraak maken op een punt, maar de inzet van het collectief werd niet beloond met een doelpunt. Een nederlaag met perspectief, want Germanicus bood de koploper uit Overijssel prima partij. Germanicus staat in de 2e klasse L op de zevende plaats met 26 punten uit 15 duels. Komende zondag staat op De Pampert het duel tegen Asser Boys op het programma.

Raptim stelt teleur

Raptim stelde op eigen veld teleur. De ploeg van Jan Wielink verloor met 0-2 van Ruinen. In de beginfase ging het redelijk gelijk op, maar binnen het halfuur kwam Ruinen door een doelpunt van Jurgen Hoorn op 0-1. Doelman Kay de Groot wist aanvankelijk nog redding te brengen, maar in de rebound was hij kansloos.

Raptim kreeg híerna nog twee goede kansen om de gelijkmaker te scoren. Een kopbal van Arnoud ter Bruggen ging rakelings over en een strakke voorzet werd door de aanvallers net gemist. Door de aanhoudende regen was het veld nog nauwelijks bespeelbaar en veel kansen vielen er dan ook niet te noteren. In blessuretijd stelde Ruinen de zege door een goal van Gerwin Sloots definitief veilig.

Raptim is afgezakt naar de vijfde plaats met 23 punten uit 14 duels. Zondag staat in Slagharen het duel tegen koploper EMMS op het programma. Het verschil tussen beide teams bedraagt negen punten, maar Raptm heeft wel twee duels minder gespeeld.

Sleen op karakter langs Dalen

Sleen boekte in de streekderby tegen Dalen zondagmiddag een verdiende 3-2 zege. De ploeg van Reinoud Haak, die naast de waslijst aan geblesseerden ook niet kon beschikken over vaste waarden Marc Dekker en Jacques Koops, leverde een uitstekende teamprestatie.

Dalen opende door Kjetl Brand, na voorbereidend werk van Peter Harkes, al na vijf minuten de score. Sleen knokte zich echter terug in de wedstrijd en kreeg via Abdi Mohamed en Derek Slot een aantal opgelegde kansen. Dalen mocht niet mopperen met de 0-1 voorsprong.

In de tweede helft kwam Sleen door een fantastische goal van Abdi Mohamed op gelijke hoogte. Sleen bleef aandringen en uit een weergaloze goal van de jeugdige Patrick Zijnge nam Sleen de leiding.

Dalen drong wel aan, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. Sleen nam zelfs verder afstand: na een mooie aanval schoot Derek Slot de bal vanuit een moeilijke hoek in de kruising 3-1. Dalen kwam in de slotfase via Marijn Verdoold nog wel terug tot 3-2, maar verder liet Sleen het niet meer komen.  De beide trainers Reinoud Haak en Bert Doldersum waren na afloop eensluidend in hun commentaar. ‘Op basis van de inzet heeft Sleen verdiend gewonnen.’ Dalen staat zevende met 22 punten uit 14 duels. Door de zege heeft Sleen in de onderste regionen van de 3e klasse C weer aansluiting gevonden met CEC en Ruinerwold.

Protos rekent af met Musselkanaal

In het thuisduel tegen Musselkanaal wist Protos in de tweede helft de winst naar zich toe te trekken: 4-2.

Mark van der Veen kreeg al na tien minuten een opgelegde kans, maar schoot vanuit een moeilijke hoek over. Even later slaagde Stan van der Veen er wel in om Protos op voorsprong te brengen. Uit een vrije trap van Bram Mittendorff liet hij doelman Noah Sahetapy met een geplaatste kopbal kansloos: 1-0.

Lang kon Protos echter niet van de voorsprong genieten, want vanaf de strafschopstip schoot Rolf Kayzer onberispelijk binnen: 1-1. Daarna bleven de ploegen geruime tijd in evewicht en werden er weinig kansen weggegeven.

In de tweede helft was Protos de bovenliggende partij en dat vertaalde zich in doelpunten. Op aangeven van Bas Grobbe bracht Michel Overweg de stand op 2-1. Musselkanaal leek daarna wederom snel de schade te herstellen, maar ditmaal wist Tim Bakker met een knappe redding een poeier van Rolf Kayser weg te werken.

Protos hield de linies klein en nadat Robin Soppe nog eens de paal had getroffen, legde de leidsman na een hands van een verdediger van Musselkanaal de bal op de stip. Michel Overweg schoot onberispelijk de 3-1 tegen de touwen. Kort daarna maakte Bram Mittendorff de 4-1. In de slotfase verkleinde Ruben Manning de achterstand, maar de overwinning voor Protos kwam niet meer in gevaar. Komende zondag speelt Protos, dat op de achtste plaatst staat, het uitduel tegen Ruinen.