Loopgroep Coevorden overhandigt cheque aan Rudie Zwols Fonds

Coevorden - Leden van de Loopgroep Coevorden hebben zaterdagochtend op de Markt een cheque van 400 euro overhandigd aan bestuursleden Coby Pasveer en Sijke Dijkstra van het Rudie Zwols Fonds.

Het bedrag is tijdens de Winterlaufserie 2018/2019 door vijf Duitse en Nederlandse loopgroepen bijeengebracht. Aan Loopgroep Coevorden de eer een mooie bestemming voor dit bedrag te zoeken. Het bestuur heeft unaniem gekozen voor het Rudie Zwols Fonds. ,,Hoe kleine initiatieven Coevorden en omgeving mooier en sportiever maken", aldus voorzitter Theo Baks. Het doel van het fonds is om de kinderen kansen te geven voor persoonlijke ontwikkeling op sportief, educatief en cultureel gebied.

Vele leden van de Loopgroep Coevorden waren zaterdagochtend bij de overhandiging van de cheque aanwezig. Vervolgens maakten de fanatieke leden een trainingsrondje door het stadspark.

Jeugdatletiek

De Loopgroep Coevorden maakt inmiddels ook mooie sier met de jeugdatletiek. Wekelijks trainen meer dan veertig kinderen alle vormen van atletiek. Van hordelopen, kogelstoten, discuswerpen tot polsstok ver- en hoogspringen. Dit alles onder deskundige leiding van atletiektrainers en begeleiding vanuit de Atletiekunie. ,,Hier komen niet alleen de technische onderdelen van atletiek aan bod, maar wordt vooral ook getraind op het hardlopen. Op deze manier legt de jeugd de basis voor mooie prestaties", aldus bestuurslid Sebastiaan Pol.