CSVC en VCG ten onder in toppers; ook geen punten voor NKVV

Coevorden – CSVC is zaterdagmiddag tegen een forse nederlaag aangelopen in de vierde klasse E. De Coevordenaren gingen met 5-0 onderuit bij Vitesse ’63. Door de zege en het 5-4 verlies van Onstwedder Boys bij SCN, is de ploeg uit Koekange de nieuwe koploper. De ploeg is al in bezit van de eerste periodetitel.

CSVC had onder moeilijke weersomstandigheden weinig te vertellen tegen de nummer 3 op de ranglijst. Vitesse ’63 ging veel beter met de elementen om en rolde CSVC probleemloos op. De ploeg van Marco Jongbloed en Ivar Kosters zat totaal niet in de wedstrijd en leek niet voldoende doordrongen van het belang van het topduel. Na een halfuur spelen stond er al 4-0 op het scorebord.

Robin ten Heuvel opende in de 6e minuut de score en Sander van Dijk verdubbelde nog binnen het kwartier de marge naar 2-0. Vitesse ’63 domineerde en CSVC kon niet veel meer dan tegenhouden, maar dat lukte amper. Jeroen van den Berg tekende in de 26e minuut voor de 3-0 en door een eigen doelpunt werd de schade in de stromende regen alleen maar groter: 4-0.

In de tweede helft was er voor CSVC weinig eer meer te halen. Een kwartier voor tijd zorgde Jeroen van den Berg voor het passend slotakkoord: 5-0. CSVC speelt zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur het thuisduel tegen SVBO.

Stand 4e klasse E: 1. Vitesse ’63 14-29, 2. Onstwedder Boys 14-28, 3. CSVC 14-28.

Gevoelig verlies voor VCG

In de 5e klasse F verloor VCG de topper tegen SV Mussel geflatteerd met 0-2. Bij rust was de stand 0-1.

De Groningers mochten niet mopperen met de drie punten, want VCG was minstens gelijkwaardig aan de koploper in de 5e klasse F. SV Mussel kwam in de twintigste minuut uit buitenspelsituatie op 0-1 door een doelpunt van Len Groenewold. VCG kreeg in het vervolg mogelijkheden op de verdiende gelijkmaker, maar het vizier stond niet op scherp.

Na rust bleven de partijen gelijkwaardig aan elkaar, maar opnieuw sprongen de mannen van Berry Beuker slordig met de kansen om. Levi Dekker en Mark Brinks gingen twee keer alleen op de keeper af, maar het bleef zonder resultaat. In de 65e minuut leidde balverlies op het middenveld de 0-2 in. Arjan Raveling profiteerde optimaal en liet VCG-doelman Danny Benjamins kansloos. Door de nederlaag is de achterstand van VCG op SV Mussel nu opgelopen tot zes punten. Komende zaterdag staat om 14.30 uur het uitduel tegen VVAK op het programma.

NKVV sneu ten onder

In dezelfde klasse leed NKVV in Musselkanaal een ongelukkige nederlaag tegen SETA. De ploeg uit Dalerpeel ging met 3-2 onderuit. NKVV kwam in de 30e minuut via Dustin Keen nog wel op voorsprong, maar op slag van rust kwam SETA op gelijke hoogte. Na een discutabele rode kaart voor Tom Hilbink moest NKVV met tien man verder en dat bleef niet zonder gevolgen.

Na rust nam SETA een voorsprong. Vervolgens liet Patrick Biesbrouck vanaf elf meter een ideale mogelijkheid onbenut om de ploegen op gelijke hoogte te brengen. De thuisploeg liep vervolgens uit naar 3-1. In de slotfase bepaalde Patrick Biesbrouck de eindstand op 3-2. NKVV staat zevende met 16 punten uit 12 gespeelde duels. Op zaterdag 23 maart speelt NKVV op sportpark De Heidepol in Geesbrug de streekderby tegen VCG.