Organisatie Garnizoensdagen zoekt vrijwilligers

Coevorden - Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden zoekt enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om de handen uit mouwen te steken tijdens de Garnizoensdagen 2019. Op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is de geschiedenis van de stad te beleven.

Er zijn vrijwilligers nodig voor allerlei hand- en spandiensten zoals bij de opbouw van het evenemententerrein op de Weeshuisweide en de historische markt, bij het toezicht houden bij de vele programma-onderdelen, maar ook hulp bij de catering is welkom.

Wie actief wil deelnemen aan het promoten van de historie van Coevorden of wie de organisatie anderszins wil ondersteunen, kan lid worden van de 'Schutterij van Koeverden'. Er kunnen nog mensen geplaatst worden in de re-enactmentgroep, oftewel levende geschiedenisgroep, om het Garnizoensleven in Coevorden uit te beelden. Deze geüniformeerde groep zal in de toekomst gaan schieten met de kanonnen bij het Kasteel en met een verplaatsbaar kanon. Niet alleen bij de jaarlijkse Garnizoensdagen maar ook bij evenementen en bijzondere gebeurtenissen.

Aanmeldingen als vrijwilligers zijn zeer welkom via de website www.garnizoensdagcoevorden.nl. Verder zijn er sponsors nodig om de Garnizoensdagen te kunnen realiseren. Er zijn voor het evenement diverse sponsorpakketten samengesteld. Informatie hierover is hier te lezen.