Atelierdagen geven inkijkje in allerlei kunstvormen

Regio - Maar liefst 35 ateliers in de gemeente Coevorden zijn zaterdag 9 en zondag 10 maart te bezoeken tijdens de jaarlijkse Open Atelierdagen.

Open Atelierdagen Drenthe heeft haar naam gewijzigd. Drenthe heeft plaatsgemaakt voor Coevorden om duidelijk te maken waar de kunstroute plaatsvindt.

Er zijn maar liefst vijf nieuwe deelnemers aan de atelierdagen. De ateliers zijn verspreid over de hele gemeente. Het weekend vol beeldende kunst is voor velen een inspiratiebron om (ook) weer aan de slag te gaan of eens een andere techniek te proberen. De deelnemende kunstenaars geven veelal workshops en/of cursussen.

Kunstcollectief SMALT

Een nieuwe expositie van kunstcollectief SMALT bij Beelden in Gees aan de Schaapveensweg is ook onderdeel van de Open Atelierdagen Coevorden. De opening van de expositie ‘Into the blue’ is op vrijdag 8 maart om 16.00 uur. De tentoonstelling is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en duurt tot en met 24 maart. SMALT bestaat uit negen professionele kunstenaars uit Zuidoost-Drenthe met diverse kunstvormen.

Museummolen Jan Pol

Tijdens de Open Atelierdagen exposeert Arne Hiddingh in museummolen Jan Pol aan de Molenwijk. Hij heeft een groot deel van zijn jeugd in Dalen doorgebracht. Arne begon pas in 2012 met schilderen zonder enige artistieke scholing. Des te indrukwekkender is het dat hij al behoorlijk veel van zijn werken heeft overhandigd aan zowel nationale als internationale sterren als Marco van Basten, Clarence Seedorf, Typhoon, Talib Kweli en Iker Cassilas. Naast portretten maakt hij kleurrijke, urban stadsgezichten. Door zijn eigen perspectief- en kleurkeuze is het werk van Hiddingh altijd direct te herkennen. De molen is op beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Een overzicht van alle deelnemende ateliers en kunstenaars staat op de website van de atelierdagen. De openingstijden zijn veelal van 11.00 tot 17.00 uur. Daar is ook een brochure te downloaden.