Groen licht voor bouw appartementen in voormalig waterschapsgebouw

Coevorden - Projectontwikkelaar Peter van Dijk mag vijf appartementen in het voormalige waterschapsgebouw in Coevorden bouwen. Dat heeft het college van b en w maandagmiddag bekendgemaakt.

Voor de appartementen in het postkantoor aan Kasteel 4 zelf is de vergunning al eerder verleend. Voorzitter Klaas Lamberink van Centrummanagement Coevorden: "Dit is een goede ontwikkeling. Een aantrekkelijke binnenstad is belangrijk voor de ondernemers. Inwoners, maar ook toeristen moeten hier graag willen zijn."

Peter van Dijk is opdrachtgever; Room en Schäfer architecten uit Emmen maakten de plannen. Ze gingen daarbij uit van de bouwstijl van zowel de Vlijt als het Arsenaal. Met de aanpassingen van het gebouw zoals die nu in de plannen te zien zijn, past het bijzonder goed in de omgeving. Het pand heeft nu een plat dak, maar krijgt drie puntdaken met zinken dakbedekking. Aan de waterkant worden balkons geplaatst.

De situatie rondom Kasteel 4 - nu en straks: