Winst voor Germanicus, Raptim en Dalen; Sleen blijft in gevarenzone

Coevorden / regio - De traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Sc Erica heeft Germanicus zondagmiddag met 1-2 gewonnen. Beste man aan de kant van de Coevordenaren was doelman Gio Mendes. Hij sleepte de ploeg er in een lastige fase doorheen.

In de eerste helft was Germanicus de beter voetballende ploeg. Na 25 minuten kwam de ploeg van Eric Prins dan ook op een verdiende voorsprong. Marco Cremer  wist een mooie steekbal van Jordy Beeksma op juiste waarde in te schatten en scoorde de 0-1.

Forceren

In de tweede helft probeerde Sc Erica met veel fysieke inzet en opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren. Doelman Mendes wist in de 50e minuut met een fantastische redding een al zeker lijkende gelijkmaker te voorkomen. Vijf minuten later werd Marco Cremer in het zestien meter onderuit gehaald en de door arbiter Tempel terecht toegekende penalty werd zelf door Cremer verzilverd: 0-2.

De rode lantaarndrager uit Erica probeerde met een offensief de aansluitingstreffer te forceren. Dat lukte: met nog een kwartier op de klok bracht Rick Tubben de achterstand terug tot 1-2. Verder liet Germanicus het echter niet komen en trok de  zege zonder problemen over de streep. 

De ploeg van Eric Prins is aan een prima serie bezig. Van de laatste zes wedstrijden werden er vijf in winst omgezet. Germanicus klimt in de 2e klasse L naar de zesde plaats met 23 punten uit 13 wedstrijden. Komende zondag staat op De Pampert de thuiswedstrijd tegen Emmeloord op het programma.

Raptim te sterk voor Sleen

Raptim boekte zondagmiddag een verdiende zege op Sleen: 3-1. De ploeg van Jan Wielink trok in de streekderby op sportpark Klinkenvlier direct het initiatief naar zich toe en creëerde een aantal goede mogelijkheden.

Floris Jan van de Hout opende na een kwartier spelen de score. In de 26e minuut kwam Sleen op gelijke hoogte: Arjan Goeree krulde een corner rechtstreeks achter doelman Sander Bunskoek. Op slag van rust kwam Raptim toch weer aan de leiding. Danny Bos maakte op schitterende wijze de 2-1.

In de tweede helft hadden de Coevordenaren wel de beste kansen, maar pas in de 85e minuut gooide Lars Hoving het duel in het slot: 3-1. Sleen kon er in de resterende minuten weinig meer tegenoverstellen. De ploeg van Reinoud Haak blijft rode lantaarndrager met 9 punten uit 12 gespeelde duels. Raptim staat vierde met 23 punten uit 13 wedstrijden.

Dalen boekt belangrijke zege

Dalen heeft zich gerevancheerd voor de 2-1 nederlaag tegen Raptim. Het uitduel tegen het laaggeplaatste Ruinen werd zondagmiddag met 1-2 gewonnen. Bij rust was er nog niet gescoord. De zege kwam pas in blessuretijd tot stand. Marijn Verdoold werd matchwinnaar.

Dalen kwam in de 50e minuut door een doelpunt van Wim Steege op 0-1, maar na amper een uur spelen zette Jurgen Hoorn de partijen weer op gelijke hoogte. Dalen had een licht veldoverwicht en was de beter voetballende ploeg, maar leek genoegen te moeten nemen met een puntendeling. Een prachtige combinatie tussen Nick Schuiling en Marijn Verdoold leverde in de dying seconds uiteindelijk toch nog drie kostbare punten op. De ploeg van Bert Doldersum staat op de zesde plaats en houdt aansluiting bij de top van de 3e klasse C.

Protos na rust ten onder tegen WKE '16

Protos verloor zondagmiddag op eigen veld van WKE ’16. In een gelijkopgaande eerste helft wist de runner-up uit Emmen in een sterke tweede helft de winst naar zich toe te trekken: 2-3.

Al in de eerste minuut kwam Protos door een benutte penalty van Henk Bakker op 0-1 achterstand. De formatie van Roeland Kwint liet zich echter niet uit het veld slaan en had tien minuten later de kans op de gelijkmaker. Robin Soppe onderschepte een terugspeelbal, maar zijn inzet ging net naast het doel.

Na een half uur spelen kwam Protos alsnog op gelijke hoogte. Michel Overweg verschalkte met een mooie lob de Emmer doelman: 1-1. Beide teams bleven tot de rust aan elkaar gewaagd en gaven geen kansen meer weg. In de 65ste minuut kwam WKE ’16 door Jochem Scholten op 1-2. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist. Ferdy Poelman schoot de 1-3 tegen de touwen, maar Michel Overweg bracht met een fraai afstandschot de spanning terug in de wedstrijd (2-3). In de slotfase had Bram Mittendorff nog kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging rakelings naast.

Protos staat negende met 16 punten uit 15 duels. Komende zondag speelt Protos de uitwedstrijd tegen Ruinerwold.