HVZ/Vivendi en Exito zetten opmars voort

Oosterhesselen / Sleen - In de 1e klasse heeft HVZ/Vivendi zaterdagavond het thuisduel tegen Kwiek met 23-20 gewonnen. De ploeg van scheidend trainer Harry Stoeten begon scherp aan de wedstrijd: na tien minuten stond er in sporthal De Goorn al 7-1 op het scorebord.

Daarna liep er zand in de doelpuntenmachine, waardoor de spanning terug kwam in de wedstrijd. De bezoekers uit Hoogeveen wisten kort voor rust op gelijke hoogte te komen, maar in de laatste seconde scoorde de formatie uit Zweeloo/Oosterhesselen toch nog de 11-10.

In de tweede helft gingen de beide teams moeizaam van start en werd er weinig gescoord. Hierdoor kon het lange tijd nog alle kanten op, maar in de loop van de tweede helft wist de thuisploeg langzaam uit te lopen. Ook in verdedigend opzicht gaf HVZ/Vivendi weinig meer weg en won uiteindelijk verdiend met 23-20. De ploeg staat zesde met 17 punten uit 18 gespeelde duels.

Exito wint van Unitas

Om diezelfde klasse hebben de handbaldames van Exito zondagmiddag de uitwedstrijd in Rolde tegen Unitas met 18-20 gewonnen. Exito blijft vierde met 27 punten uit 18 wedstrijden.