Terra in Concert geeft leerlingen boost

Emmen / regio - Hoe een idee van twee docenten uit kan groeien tot een prachtig muziekfeest. Vorige week straalden leerlingen van Terra College Emmen op het podium van het Atlas Theater. De organisatie van de derde editie van het project lag in handen van de docenten Rob Herbers en Gerard de Vries van het Terra College VO.

Herbers vertelt enthousiast: „Vier jaar geleden kregen wij het idee om muzikale leerlingen van het Terra College een podium te geven. Leerlingen die kunnen zingen of musiceren, konden auditie doen en werden voorbereid om op te treden. Het eerste en tweede jaar vond het concert gewoon plaats in ons eigen gebouw. Dat liep lekker, maar aangezien we zelf ook muzikant zijn weten we dat goed geluid en professioneel licht een concert enorm optilt, en dat gunnen we onze leerlingen. Daarom wilden we graag naar het Atlas Theater. We zochten contact met De Kunstbeweging en dankzij hun advies en ondersteuning kregen we het voor elkaar om in het Atlas Theater te staan met alle leerlingen.”

Verleden tijd

Een van de zangers was Timo Hidding uit klas drie. Hij blies iedereen omver met zijn stem en timing in het nummer Verleden tijd van Lil’ Kleine, dat hij samen met Lisanne Kluitenberg zong. „Dit was echt wel heel spannend hoor, omdat het toch je klasgenoten zijn waar je de rest van je schoolloopbaan nog bij in de klas zit”, laat Timo weten.

De leerlingen werden gedurende enkele maanden voorbereid en op advies van De Kunstbeweging kregen ze zangcoaching van zangdocent Larissa Baak. Zij werkte samen met de organiserende Terra-docenten aan een stevige voorbereiding. Er werden drie uitverkochte concerten gegeven en ‘s middags kregen alle leerlingen vrij om hun medescholieren toe te juichen. „Het avondconcert voor ouders , vrienden en docenten was echt het hoogtepunt van de dag. Het perfect afgestelde geluid en de geweldige lichtshow tilden alles naar een hoger niveau”, zegt organisator Gerard de Vries.

„Ik kreeg tranen in mijn ogen bij het zien en horen van mijn dochter. Ik ben zo trots op haar, maar ook op de rest van de andere artiesten”, vertelde een enthousiaste moeder na afloop. „Kijk, daar doe je het voor”, zegt De Vries.

‘Moed en passie’

„De warmte van Terra in Concert en het feit dat de liedjes werden begeleid door een band, bestaande uit medeleerlingen, geven een goed beeld van de open sfeer die heerst op het Terra College. Ik denk dat deze jongens en meiden heel trots mogen zijn op zichzelf. Dat ze dit durven op zo’n leeftijd is een teken van moed en passie. Ze hebben hard gewerkt en ik hoop dat deze ervaring hun zelfvertrouwen een enorme boost geeft. Ik vind ze een inspiratie voor andere leerlingen”, zegt organisator en presentator Rob Herbers. „Terra in Concert keert volgend schooljaar zeker terug vanwege dit succes.”