Alzheimercafé Coevorden gaat verder als stichting

Coevorden - Alzheimercafé Coevorden is sinds afgelopen week een stichting. „Door als stichting naar buiten te treden, scheppen we meer duidelijkheid naar onze fondsen, gulle gevers en donateurs”, verklaart voorzitter Joop ten Caat.

Het Alzheimercafé zat onder de paraplu van de Saxenburgh Groep en werd opgericht in 2011 en is zeer succesvol. De maandelijkse bijeenkomsten in het Kasteel worden altijd goed bezocht. „Er komen ook steeds meer mensen, die nog niet eerder zijn geweest”, zegt Ten Caat. Het Alzheimercafé is bedoeld voor alle betrokkenen. „Er komen mensen die zelf de diagnose Alzheimer hebben gehad, familieleden en mensen uit de zorg. De thema’s zijn heel divers, van mantelzorg, thuiszorg tot rijbewijzen en notariële zaken.”

Fondsen

De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk en voor de bezoekers staat de koffie klaar. „Dat kunnen we doen”, vertelt Ten Caat, „dankzij de fondsen en participanten en daar zijn we natuurlijk heel blij mee.”

Notaris Lennard Reinsma van Veen en Veste Notarissen zorgde voor de stichtingsakte die afgelopen week werd ondertekend. „Reinsma draagt ons een warm hart toe en verzorgt jaarlijks een avond voor ons”, aldus Joop ten Caat. Het Alzheimercafé deed de afgelopen jaren mee aan de Dag van de Mantelzorg en wil graag een steentje bijdragen aan het streven naar een dementievriendelijke gemeente.

Meer informatie: www.facebook.com/accoevorden