Josha Zwaan vertelt over ‘Emma wil leven’ bij de Readshop

Coevorden - Josha Zwaan, auteur van het boek ‘Emma wil leven’, houdt woensdag 20 februari een lezing bij de Readshop in Coevorden. Enkele dagen later is het toneelstuk ‘Emma wil leven’ te zien in Theater Hofpoort.

Oorspronkelijk stond de lezing gepland in de synagoge, maar Theater Hofpoort meldt dinsdagmiddag dat de lezing is verplaatst naar de boekenwinkel in de Friesestraat.

Op 8 januari van dit jaar verscheen het boek van Josha Zwaan bij Uitgeverij Ten Have, gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius. De documentaire, over een meisje dat de strijd tegen de ziekte anorexia verloor, werd door een miljoen kijkers bekeken en maakte veel reacties los.

Emma is 12 jaar als ze gediagnosticeerd wordt met anorexia. Jarenlang streed ze tegen deze verschrikkelijke eetstoornis, tot ze het absolute dieptepunt bereikte. Ze vertrok naar een kliniek in Portugal, om daar een intensieve behandeling te ondergaan. Want Emma wilde maar één ding: leven. Maar het meedogenloze monster dat anorexia heet, liet haar niet meer los. In april 2016 overleed Emma, 18 jaar jong.

Auteur Josha Zwaan bekeek vele uren filmmateriaal en sprak intensief met de ouders van Emma, haar zus en vriendinnen, docenten en haar artsen. De perspectieven van de betrokkenen worden afgewisseld met dagboekfragmenten van Emma zelf.

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling ‘Emma wil leven’ op zaterdag 23 februari in Theater Hofpoort vindt een inleiding plaats. Die wordt verzorgd door dramaturg Annemiek Lely, zij vertelt over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Voor de inleiding wordt samengewerkt met organisaties op het gebied van eetstoornissen. Aanvang: 20.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met 19 februari via info@theaterhofpoort.nl