Toename aantal inbraken baart CDA zorgen

Coevorden - De fractie van het CDA in Coevorden maakt zich zorgen over het hoge inbraakcijfers in haar gemeente. In de gemeente Coevorden worden relatief de meeste inbraken gepleegd van onze provincie: drie inbraken per duizend inwoners.

Zij gaat daarover dinsdag vragen stellen aan het college. Het CDA wil graag weten of onderzocht is waardoor dit komt en wat het college hier, samen met de politie, van plan is aan te gaan doen.

WhatsApp

Eerder pleitte het CDA voor het gratis door de gemeente verstrekken van bordjes aan WhatsApp-groepen in wijken en dorpen, hetgeen inmiddels ook mogelijk is. Door deze bordjes bij de toegang tot wijk of dorp te plaatsen, worden potentiële inbrekers gewaarschuwd.

Fractievoorzitter Gertjan Zuur: “Wij zijn benieuwd of de gratis verstrekking voldoende bekend is bij de inwoners en of hier ook veel gebruik van is gemaakt. Het herinnert ook de inwoners eraan om goed op te letten en uit te kijken naar verdachte situaties en die te melden. Daarmee kunnen inbraken wellicht worden voorkomen. Daarnaast kan het bijdragen aan een beter gevoel van veiligheid in wijk en dorp.”