Brand in Loods Area: afvalinzameling vertraagd

Emmen / Coevorden - Als gevolg van een brand, vannacht in een loods van Area, is de afvalinzameling in de gemeenten Emmen en Coevorden maandag vertraagd. Dat betekent dat niet alle containers vóór 16.30 uur geleegd zijn.

Het verzoek aan inwoners is om containers die nog niet zijn geleegd, vandaag langer buiten te laten staan. Area doet er alles aan om vandaag alsnog alle inzamelroutes te rijden.

Schade

De brand woedde in een loods waar veegvoertuigen staan. Twee veegvoertuigen zijn hierdoor ernstig beschadigd. In aanpalende loodsen, waar de inzamelvoertuigen zijn ondergebracht, is sprake van (ernstige) roet- en geurschade. Een aantal van deze inzamelvoertuigen moet eerst worden gereinigd alvorens ze vandaag ingezet kunnen worden in de inzameldiensten.

Kleiner aantal voertuigen

Met een kleiner aantal inzamelvoertuigen dan gebruikelijk is Area vanmorgen gestart met de inzameling van afval in Emmen en Coevorden. In Hoogeveen zal geen overlast zijn; deze voertuigen staan op een andere locatie.

Area komt later vandaag, ook op de website www.area-afval.nl, met een bericht over de inzameling van afval voor dinsdag 12 februari.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer en politie doen nader onderzoek.