Team Meisjes C van hockeyclub MHCC is zaalkampioen

Coevorden / Assen - Het team meisjes C van Mixed Hockeyclub Coevorden werd zaterdagavond kampioen in de zaalcompetitie. De strijd om de titel werd geleverd in sporthal De Timp in Assen.

Met teams van Hoogeveen, GHBS, Hondsrug Zuidlaren, HVAssen, Groningen in de poule waren het Groningen en Coevorden die al vrij snel in deze competitie de strijd om de titel voerden. Het was lange tijd bijzonder spannend tussen beide rivalen. Zeker toen eind januari de meiden van Coevorden hun wedstrijd tegen Groningen verloren. Het tij keerde echter toen Groningen vorige week in Veendam met 3-4 verloor van de meiden van Assen.

De kansen lagen weer open en tijdens de laatste wedstrijddag moest het gaan gebeuren. De meiden speelden tegen Hondsrug en Hoogeveen. De boodschap van coaches Marianne Braakman en Monique Weering aan de meiden was duidelijk: speel ontspannen, geniet én winnen.

Ontspannen waren de meiden in het begin niet. De druk op de schouders was duidelijk merkbaar. In de eerste wedstrijd tegen Hondsrug was het bij rust heel teleurstellend 0-0. Met veel aanmoedigingen van het meegereisde Coevorder publiek en een peptalk van de coaches kwamen de meiden in de tweede helft terug. Hondsrug werd teruggedreven naar de eigen helft en Coevorden won de wedstrijd uiteindelijk met een mooie 3-0. Groningen speelde hierna tegen Hondsrug en ook nu weer liet Hondsrug zich niet kennen. Groningen kwam zelfs even achter te staan, maar kon dit terugbrengen tot een gelijkspel, 2-2. Dit betekende voor Coevorden dat het team al kampioen was.

De meiden van MHCC speelden meteen daarna hun laatste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen hekkensluiter Hoogeveen,dat met 3-0 werd ingemaakt. Het publiek juichte en de meiden vierden hun verdiende kampioensfeest. 

In de afgelopen voorcompetitie werd het team al kampioen op het veld. In maart begint de nacompetitie van het veldseizoen. De meiden van MHCC komen dan uit in de hogere tweede klasse. Ze spelen in de poule tegen Daring-Veendam, Groningen, HCSO-Stadskanaal, DASH-Hoogezand en GHBS-Groningen.