Handbaldames Exito winnen lastig thuisduel

Sleen – De handbaldames van Exito hebben zondagmiddag de wedstrijd tegen Actief met 20-15 gewonnen. De beginfase in sporthal Broekveld verliep stroef. Coach Sietze Horstmann kon niet over een geheel fitte selectie beschikken en moest omzettingen doen.

Na een kwartier spelen stond er een 2-3 voorsprong voor de bezoekers uit Klazienaveen op het scorebord. Dit was vooral te wijten aan slordig spel en veel balverlies. Daarna kwam de ploeg uit Sleen wat meer op dreef. In een wedstrijd die niet uitblonk in vloeiende combinaties, hielden beide ploegen elkaar tot de rust in evenwicht (9-9).

Door persoonlijke fouten kwam Exito in de tweede helft in ondertal, maar Actief wist hier niet van te profiteren. Enkele minuten later was de situatie omgedraaid en kwam Exito in overtal te staan. Dat bleef dit keer niet zonder resultaat: van een 12-10 voorsprong werd het 16-11 voor Exito en was de wedstrijd beslist. Met een aantal effectieve aanvallen liep de thuisploeg uit naar 20-14. Het laatste woord was voor Actief (20-15), maar de punten bleven opnieuw in Sleen.

Exito blijft 4e in de 1e klasse met 25 punten en 17 wedstrijden. Zondag staat in Rolde vanaf 12.40 uur het uitduel tegen Unitas op het programma.