HVZ/Vivendi weet weer wat winnen is

Zweeloo / Oosterhesselen - HVZ/Vivendi weet weer wat winnen is. De ploeg uit Zweeloo/Oosterhesselen brak in de altijd lastige uitwedstrijd tegen SVWW met een serie van drie competitienederlagen en won vrij overtuigend met 18-24.

Het duel in de Borkerkoel in Westerbork ging aanvankelijk gelijk op, maar bij een stand van 3-3 trok HVZ/Vivendi langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. Via tactisch goed spel wisten de bezoekers meerdere keren de dekking van SVWW te verrassen. Aan de andere kant stond de dekking goed en HVZ/Vivendi ging met een vrij comfortabele 8-14 voorsprong aan de thee.

Doelpuntenmachine stokt

In de tweede helft was het even aftasten. SVWW hanteerde een andere verdedigingstactiek en daar moest de ploeg van Harry Stoeten zich op aanpassen. De doelpuntenmachine stokte en HVZ/Vivendi werd slordig in de passing. De thuisploeg wist terug te komen tot 15-17. Hierdoor leek het toch nog spannend te worden, maar aanvallend en verdedigend stelde HVZ/Vivendi tijdig orde op zaken. De bezoekers slaagden erin om de voorsprong uit te breiden en boekten uiteindelijk een verdiende 18-24 overwinning.

,,De eerste helft wonnen we op basis van tactiek en spelkwaliteit en na rust deden we dat op karakter", aldus Elske Koopman. HVZ/Vivendi staat in de 1e klasse op de zevende plaats met 15 punten uit 17 gespeelde duels. Zaterdagavond staat vanaf 20.45 uur het thuisduel tegen Kwiek op het programma.