Vliegende herstart voor CSVC en VCG

Coevorden / Geesbrug - CSVC en VCG kenden zaterdagmiddag een vliegende herstart van de competitie. In de 4e klasse E won koploper CSVC op bezoek bij Borger met 2-3. Een klasse lager was runner-up VCG op sportpark De Heidepol in Geesbrug met 3-2 te sterk voor Erica ’86.

CSVC leek aanvankelijk een gemakkelijke middag tegemoet te gaan tegen de rode lantaarndrager. De Coevordenaren namen via Justin Regtop een 0-1 voorsprong. Na rust bouwde CSVC door goals van Hilko Koster en Ruben Meijer de voorsprong vrij eenvoudig uit naar 0-3. Daarmee leek de winst een zekerheid, want de ploeg van Marco Jongbloed en Ivar Kosters had de zaakjes prima onder controle.

Borger kwam na ruim een uur spelen echter terug tot 1-3 en met een flink portie opportunisme verkleinde de thuisploeg de marge tot 2-3. Ondanks het moeilijk bespeelbare veld en de stormachtige wind slaagde CSVC er niettemin in om de verdiende overwinning over de streep te trekken.

CSVC blijft samen met Onstwedder Boys aan kop van de 4e klasse E. De Groningers wonnen zaterdag in Koekange met 1-3 bij Vitesse ’63. Komende zaterdag staat op sportpark Klinkenvlier het thuisduel tegen middenmoter FDS uit Havelterberg op het programma.

VCG wint van Erica ’86

In de 5e klasse F deed VCG wat het moest doen: winnen van laagvlieger Erica ’86. Dat bleek echter lastiger dan gedacht. De formatie van de nieuwe trainer Berry Beuker kwam dankzij Justin Feddema voor rust op 1-0 en leek er nog weinig aan de hand.

In de tweede helft namen de bezoekers uit Erica brutaal het initiatief en kwamen na een uur spelen door Niek de Wolde op 1-1. Amper tien minuten later zorgde Jasper Hogenberg voor de verrassende 1-2 voorsprong. Met nog een kwartier te spelen bracht William Koster de 2-2 op het scorebord. Door een benutte strafschop van Sander van Veen, na een overtreding op Levi Dekker, ging VCG toch nog met de winst aan de haal. VCG blijft tweede met 24 punten uit tien gespeelde duels. Komende zaterdag speelt VCG het uitduel tegen SETA.

Het duel tussen NKVV en koploper SV Mussel werd afgelast.