Schaapskudde krijgt BS'ers

Benneveld / Oosterhesselen - De schaapskudde van Benneveld krijgt BS’ers. Dat staat voor Bekende Schapen. De kudde speelt namelijk een rol in Toorn van Thunaer. In september van dit jaar zullen de schapen hun rol met verve vervullen tijdens het muziektheater op landgoed De Klencke in Oosterhesselen.

Aan de bak

Niet alleen de zangers, toneelspelers en alle andere medewerkenden aan de bak, ook de schapen moeten repeteren voor Toorn van Thunaer. Want, ook in het donker moeten de acteerprestaties in orde zijn. De kudde bestaat uit zeventig tot tachtig schapen, die worden begeleid door een aantal herders. Een cursus schapenhoeden is geen overbodige luxe, want er moet rekening worden gehouden met de zowel de duisternis als de verlichting, de geluiden en de zang van de acteurs en het koor, het orkest, de geuren van de paarden en de geiten en natuurlijk de mensen op de tribunes.

„Al met al”, aldus de mensen van de kudde, „gaan we een nieuwe uitdaging aan. Het wordt een spannende tijd. Er wordt geoefend met wandelingen en de onderdelen van de uitvoering waarmee we te maken krijgen. We kijken er naar uit”

Het stuk ‘Toorn van Thunaer’ is geschreven door Harm Dijkstra en de muziek is van Jan Kruimink. Het is een mix van zang, theater en is gebaseerd op een historisch verhaal. Het begint in 2019 en gaat terug tot 1419. „Dat er veel komt kijken bij zo’n productie is duidelijk”, zo staat op de website van het spektakel.

Overleg

„Er moet worden overlegd met alle deelnemers en gelet moet worden op de ruiters, schaapskudde, landgeiten, enzovoorts. Daarnaast moeten decors worden gemaakt en moet de juiste kleding uit die tijd er zijn. Ook goed overleg met Natuurmonumenten is van belang.”

De voorstellingen zijn op 4, 5, 6, 7 en 8 september.