Inwoners Gees denken en praten volop mee over hun dorp

Gees - In het gebouw waar voorheen basisschool De Klimop was gevestigd, hield Plaatselijk Belang Gees gisteravond en vandaag een informatiemarkt. De meest uiteenlopende thema’s in het dorp werden belicht.

Een bestemming voor De Klimop is er nog niet. ‘Wij maken als Plaatselijk Belang’, aldus bestuurslid Roel Fleurke, ‘gebruik van het gebouw als vergaderruimte. Gezien de reacties denken inwoners bijvoorbeeld aan woonruimte voor jongeren en ouderen. Dat zou een mooie oplossing zijn, maar een financier is er nog niet. De gemeente is eigenaar van het pand en bepaalt uiteindelijk wat er gaat gebeuren. Wel gaat dat in heel goed overleg met ons.’ Vooralsnog kunnen kleine groepen hun vergaderingen verplaatsen van de keukentafel naar De Klimop.

Andere thema’s waren Nei Naoberschap, het dorpsbudget, Glasvezel Zuidenveld en Energiecoöperatie Geeserstroom en was er een presentatie van de wandelroute rondom de Oude Steeg. Over al deze onderwerpen konden inwoners van het dorp meedenken, suggesties doen en zij konden zich aanmelden als vrijwilliger.

Gepuzzel

Wat heel erg aansprak was de tentoonstelling ‘Gees in beeld’. Er waren foto’s te zien van de periode rond 1940, foto’s van Gees 800 jaar en ook de huidige inwoners waren te zien. Bezoekers konden nog ontbrekende namen invullen op lijsten en daarvan maakten velen gebruik. Het was een heel gepuzzel.