12 AM en LYOA treden op bij Metal Front

Coevorden - De bands LYOA en 12 AM trappen zaterdag 16 februari het eerste Oocee@MFC '(openconcert') bij Metal Front Coevorden af. LYOA trakteert het publiek op classic rock, terwjil 12 AM moderne rockmuziek combineert met invloeden uit de jaren negentig.

12 AM bestaat uit de heren Tim Klaver en ‘beiden uit dezelfde bloedlijn’ Danny en Stefan de Roo. De band is afkomstig uit Emmen en Klazienaveen en speelt een energieke mix van opzwepende nineties- en modernrock en voor invloeden uit bijv. folk muziek draaien ze hun hand ook niet om, voor elk wat wils is het devies. Met een duidelijke passie voor rock en een ruime hoeveelheid eigen muziek op zak is na twee singles afgelopen juni hun debuut cd verschenen getiteld: ‘It’s Just A Matter Of Time’. Na optredens op Sweelpop, RundeRock, ‘Folk veur Volk an de Gruppe’ en een reeks met shows in verschillende zalen in de regio is het Metal Front huisje aan de brug nu aan de beurt.

Facebook-pagina 12 AM

LYOA, met als thuisbasis Zwolle, presenteert een diverse mix van hard- en classicrock stijlen uit de jaren zeventig en tachtig. Na de release van hun EP in de zomer van 2018 zijn de heren; Cody Greaver, Nils Groener, Rutger Gangelhof en Kees Attinga nu bezig met het schrijven van nummers voor een te verschijnen debuut album. Naast eigen werk speelt de band ook de nodige covers en een kleine greep uit hun selectie bestaat uit nummers van; Lynyrd Skynyrd, Judas Priest, Yes en zelfs van de Beach Boys, want de heren van LYOA houden het graag 'nice & mellow'.

Facebook-pagina LYOA

De deuren van MFC Coevorden gaat 16 februari open om 20.30 uur. De eerste band begint om 22.00 uur. De entree is gratis.