Blijspel ‘t Aol’ Volk in Theater Hofpoort

Coevorden - De toneelgroep van Drentse vereniging ‘t Aol’ Volk speelt vrijdag 22 februari in Theater Hofpoort in Coevorden. Op het programma staat het blijspel ‘Die lieve oom Ferdinand’ van Harm Dijkstra.

In de oude Strubbenhoeve krijgen de zusters en broer Strubbing een brief van hun steenrijke oom Ferdinand die al zestig jaar in Amerika woont. Hij voelt zijn einde naderen en wil de dagen die hem nog resten terug naar zijn ouderlijk huis. De boodschap wordt met wisselend enthousiasme ontvangen, want de oude dienstmeid Bertha slijt haar laatste dagen hier ook al. De slechtziende oom Ferdinand wil niet accepteren dat er veel zaken veranderd zijn en meent dat voor geld alles te koop is.

Oom Ferdinand, bijgestaan door zijn butler Lukas, wordt op hilarische wijze in de watten gelegd en om de tuin geleideidt. Tegelijkertijd wil juffrouw Datema van burgerzaken en immigratie nog wel even roet in het eten gooien. Maar… waarom wil oom Ferdinand na zestig jaar radiostilte weer terugkeren naar zijn geboortegrond? Hilariteit, verbazing en ontroering leiden de toeschouwers naar de climax van dit Drentstalige blijspel.

Kaartverkoop

De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te koop bij The Read Shop aan de Friesestraat 26 in Coevorden of online via www.theaterhofpoort.nl.