Goud van Oud komt er weer aan

Coevorden - Het jaarlijkse muziekfeest Goud van Oud in het centrum vindt ditmaal plaats op zaterdag 2 maart. Vanaf 22.00 uur treden bands op in de deelnemende cafés.

Zeven cafés staan bol van de muziek bij Goud van Oud.

Marktzicht aan de Markt heeft ditmaal HELB in huis, de Hesseln’s Eerste Liveband. De zevenkoppige band maakt er een feestje van met muziek van vroeger en nu. De muzikanten spelen covers uit de Top 100. Miracle aan de Bentheimerstraat heeft Danny The Elvis Presley Man op het programma. Naast nummers van Elvis Presley zingt en speelt Danny Stoffer evergreens, country en golden oldies van onder meer Jim Reeves, Neil Diamond, The Mavericks, Tom Jones en The Animals.

Stadscafé Vancouver aan de Friesestraat heeft Dogridge geboekt. De vijf bandleden spelen rock en classics uit de jaren 60, 70 en 80. The Green Monkeys uit het naburige Gramsbergen zijn te gast in De Oale Jan aan de Sallandsestraat. De band biedt een breed repertoire, van Red Hot Chili Peppers tot The Black Crowes en van Volbeat tot Queen. ‘t Geveltje aan de Friesestraat biedt traditiegetrouw podium aan Justuzzz. De eigentijdse band van Dick Joustra, Douwe Sterkenburgh en Rick Oving speelt covers uit de jaren 60, 70 en 80, Nederlandstalige muziek, blues en recente hits. Heftig speelt het dak eraf in café SanderS aan de Markt. De vier heren omschrijven hun muziek als punkrock met een vleugje metal. Zij spelen nummers van onder andere Greenday, ACDC, Black Sabbath en Mötorhead, maar ook eigen werk. In Café Candia aan de Markt is muziek van Plan B, een energieke en veelzijdige coverband. De bandleden zorgen voor veel interactie met het publiek.

Buttons

De bands treden vanaf 22.00 uur op. De buttons voor Goud van Oud voor entree in alle deelnemende cafés, zijn in de voorverkoop bij de cafés, de twee winkels van Jumbo René Kromkamp, Music & More en Tankstation Firezone De Veste.