Sportverkiezingen staan op stapel

Sleen - De jaarlijkse sportverkiezingen in de gemeente Coevorden worden gehouden op vrijdag 15 februari in Theater De Deel in Sleen. Op deze avond worden sporters die in 2018 bijzonder gepresteerd hebben in het zonnetje gezet.

Achtereenvolgens wordt bekend wie sporttalent, sportorganisatie , sportvrijwilliger, sportploeg, sportman/-vrouw zijn geworden. Tussen de bedrijven door zorgt Robin Mink voor de muziek.

Hieronder staan de genomineerden. Stemmen kan tot woensdag 13 februari via de website van Sportverkiezingen Coevorden. Op deze pagina staat na het lijstje van de genomineerden de mogelijkheid om te stemmen. Een jury bepaalt uiteindelijk (50 procent) samen met de stemmen (50 procent) de winnaars.

Sporttalent

Lois Klein (14) uit Noord-Sleen, judoka, werd in 2018 Nederlands kampioen in haar klasse tot 18 jaar en tweede in de klasse tot 15 jaar. De resultaten gaven recht op deelname aan de Europacupwedstrijden. Zij won internationale toptoernooien door het hele land. Hierdoor staat zij in de ranking lijst op nummer 1. Zij doet 7 februari mee aan de Europacup in Italië.

Ismay Lichtendonk (14) uit Coevorden traint elf uur per week bij het Opleidingscentrum van de KNZB in Hengelo. Daarnaast traint zij anderhalf uur bij haar club Dedemsvaart Ac en volgt extra trainingsstage bij de KNZB voor de kwalificatie voor de Europe in youth Olympic Festival in Azerbeidzjan. In 2018 werd zij eerste in de lange afstandscompetitie circuit junioren, won zilver op het ONK lange baan open water op de 2,5 kilometer en won vele malen zilver en brons tijdens wedstrijden. Ismay werd kampioen op de 100 en 200 rug.

De 15-jarige Mirthe Schenkel uit Coevorden, lid van ZPC Hoogeveen, heeft tijdens de Nederlandse Jeugd en Juniorenkampioenschappen zwemmen een gouden plak veroverd op de 200 meter schoolslag. Bij de NK Junioren/Jeugd pakte zij zilver op de 200 meter.

Sportman/-vrouw

Femke Paulis is 18 jaar en komt uit Dalen. 2018 was haar laatste jaar als junior-roeister en het was een topjaar. Zij werd namelijk vier keer Nederlands kampioen: in de skiff (eenmansboot), dubbel twee, dubbel vier en de acht. Als klap op de vuurpijl won ze in augustus in Tsjechië bij het WK junioren in de dubbel vier brons. Ze roeide bij Roeivereniging Salland en werd gecoacht door Karin Zimmerman en Brighid Prenger. Momenteel studeert en roeit ze in New Yersey in Amerika.

Roy Gommer is van kinds af aan in de ban van het ballonvaren. In 2014 behaalde hij zijn brevet. Hij en zijn team varen met passagiers en in 2016 is hij begonnen met wedstrijden. In 2017 werd het team Gommer eerste in de nationale ranking, goed voor een plaats op de WK in Oostenrijk en mocht meedoen aan de WK junioren. Hij werd er tweede en in 2018 werd Roy eerste in de nationale ranking en tweede op de NK.

Max Houkes is in zijn leeftijdscategorie t/m 18 jaar tweede van Nederland in de single, zowel indoor als buiten. Daarnaast werd hij in augustus 2018 Nederlands kampioen in de dubbel t/m 18 jaar. Op de heren ranglijst van de KNLTB staat hij nu op plaats 41. In zowel de Nederlandse competitie als de Duitse competitie is hij met zijn team kampioen geworden. Op de wereldranglijst ATP staat hij op 1286.

Sportploegen

Heren 1 van DGC De Gelpenberg bestaat uit Alex van Gelderen, Floris Vrolijk, Marco Rook, Mart Karsenbarg, Jurjen Hollema, Roelof Koopmans, Rob Meijering en Gerrit Lasker. In 2018 werd het team met overmacht kampioen in haar poule in de eerste klasse en mocht deelnemen aan de (kruis)finales om te kunnen promoveren naar de hoofdklasse van de NGF-competitie. In mei werd in Zwolle het kampioenschap binnengesleept.

NKVV/Germanicus/CSVC VR1 (kortweg NGC VR1) is een damesteam, dat nu bijna vier jaar bezig is. In het eerste en tweede seizoen werden zij tweede. In 2017/2018 is het team onder leiding van Tom Dekker en Tjibbe Bruinsma ongeslagen kampioen geworden in de vierde klasse. In het lopende seizoen 2018/2019 zet het team de goede prestaties voort met een tweede plaats in de derde klasse.

Vonk Dames 1 (volleybal) onder leiding van Elles Boer kwam uit in de eerste klasse en heeft jarenlang bovenin meegedraaid. In het seizoen 2017/2018 pakte het team de koppositie gepakt en gaf die niet meer uit handen. Het resultaat was promotie naar de Promotieklasse.

Sportorganisatie

Voetbalclub VIOS uit Oosterhesselen heeft een geweldig jaar achter de rug. De in 1918 opgerichte vereniging vierde in juni 2018 het honderdjarig bestaan. Dat was in diverse opzichten een historisch jaar. De vereniging kreeg de gemeentepenning in goud. Daarnaast promoveerden de voetballers naar de vierde klasse.

De Wildman Run, een obstaclerun in Sleen, heeft als motto ‘Run wild, get dirty’. Een grote groep vrijwilligers bouwt wekenlang aan hindernissen. Op de dag zelf zijn zo’n 150 vrijwilligers op de been voor de ongeveer duizend deelnemers uit geheel Nederland. Bij de organisatie zijn ook Tomme Tomme, PromoSleen, de ijsvereniging en sportschool ‘Sporten in Sleen’ erbij betrokken.

De 55-jarige Handbalvereniging Exito uit Sleen houdt al vele jaren een schoolhandbaltoernooi in sporthal Broekveld in Sleen. Tevoren worden clinics gegeven. Het doel is om de kinderen enthousiast te maken worden voor de handbalsport.

De organisatie is in handen van Jansen Event Sportmanagement uit Sleen. De zaal is 15 februari open om 19.30 uur, het programma begint om 19.45 uur.

Meer informatie: www.sportverkiezingen-coevorden.nl