Protos houdt koploper op gelijkspel; jammerlijke nederlaag voor Sleen

Coevorden / regio - Protos leverde zondagmiddag een uitstekende prestatie door koploper EMMS op 1-1 te houden. De bezoekers uit Steenwijksmoer leken zich op sportpark De Kei lange tijd naar een overwinning te spelen, maar in de slotfase kwam EMMS alsnog op gelijke hoogte.

De ploeg van Roeland Kwint was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en troefde EMMS op wilskracht af. Na ruim een half uur speelde zette Roy Soppe de meer dan verdiende 0-1 voorsprong op het bord. Protos verzuimde om nog voor rust verder afstand te nemen van EMMS. De equipe uit Slagharen was in het duel geen schim van de trotse koploper.

Zege binnen handbereik

In de tweede helft kon Protos de voorsprong aanvankelijk eenvoudig consolideren. Na de rode kaart van Justin Westerbeek stapelden de zorgen zich bij EMMS verder op en had Protos de zege voor het grijpen Tien minuten voor tijd kwam het via Jord Anbergen echter alsnog op gelijke hoogte. Beide partijen speelden daarna vol op de aanval. Protos had kans op de 1-2, maar een schot van Michel Overweg belandde op de paal. In blessuretijd claimde EMMS nog een strafschop vanwege hands binnen het strafschopgebied, maar scheidsrechter Menkhorst zag er niets in.

Door de puntendeling klimt Protos naar de tiende plaats in de 3e klasse C. De ploeg heeft 12 punten uit 11 gespeelde duels.

Sleen lijdt jammerlijke nederlaag

Sleen verloor zondagmiddag met 2-1 van Musselkanaal. Het was een jammerlijk verlies voor de hardwerkende formatie van Reinoud Haak. 'Het was heel zuur, maar wel een nederlaag met perspectief. Ik heb voldoende aanknopingspunten gezien, maar het zit ons in deze fase van de competitie niet mee.'

Sleen kwam in Musselkanaal sterk uit de starblokken en was via Arjan Goeree ook dichtbij de openingstreffer. In de tegenstoot verzilverde de thuisploeg via Rolf Kayser prompt de eerste kans: 1-0.

Daarna waren de ploegen redelijk in evenwicht. Al had Musselkanaal in het weinig hoogstaande duel wel de beste mogelijkheden.

Ook na rust konden de beide ploegen niet echt overtuigen. Met nog ruim een kwartier te spelen kreeg Sleen van scheidsrechter De Vries een strafschop toegewezen, nadat Marc Dekker binnen de zestien onderuit werd gelopen. Wouter Eiting kon vanaf elf meter doelman Noah Sahetapy van Musselkanaal echter niet verschalken.

Eiting stelde in de 85e minuut alsnog orde op zaken, want na goede aanval schoot hij op beheerste wijze de 1-1 tegen de touwen. Dat leek voldoende voor een puntje, maar drie minuten voor tijd kreeg Sleen alsnog de deksel op de neus. Man of the match Rolf Kayser, vanmiddag een heuse plaag voor de verdediging van Sleen, werd matchwinnaar.

Sleen blijft laatste in de 3e klasse C met 9 punten een 11 gespeelde duels.