Ons Dalen geeft cheque aan Stichting Duofietsen

Dalen - Stichting Ons Dalen overhandigde donderdagavond een cheque van maar liefst 1.000 euro aan Stichting Duofietsen. Voorzitter Theo Kalkdijk van Ons Dalen overhandigde de cheque aan Roelof Beek, Francis Vos en Alice Meijering van Stichting Duofietsen.

De Stichting Duofietsen gemeente Coevorden heeft als doel ouderen en mensen met een beperking die graag fietsen, maar dit zelf niet meer kunnen in de gelegenheid te stellen om met een vrijwilliger samen te fietsen op zo'n duofiets. In de voormalige gemeente Dalen zetten zich tijdens de zomermaanden 22 vrijwilligers in voor zo’n 25 deelnemers van wie de oudste 96 jaar is.

'Wij doen heel veel mensen een heel groot plezier door ze mee te nemen op de duofiets en de vrijwilligers doen het ook heel graag. Het is eigenlijk plezier voor twee', aldus Roelof Beek, woordvoerder van Stichting Duofietsen. De vrijwilligers hebben afgelopen jaar volgens Beek in totaal ongeveer 2500 kilometer gefietst tijdens 130 ritten. In totaal heeft Stichting Duofietsen Coevorden de beschikking over veertien duofietsen.

Stichting Ons Dalen werd op 20 december 2012 opgericht. De stichting ondersteunt initiatieven op het gebied van sportieve, culturele en welzijnsactiviteiten in de voormalige gemeente Dalen. Verenigingen en individuele personen kunnen bij Stichting Ons Dalen een goed onderbouwd verzoek voor financiële ondersteuning indienen.