De Toorn van Thunaer krijgt eigen fiets- en wandelroute

Oosterhesselen / Sleen - Het muziektheaterstuk De Toorn van Thunaer, dat tussen 4 en 8 september vijfmaal wordt uitgevoerd op Landgoed De Klencke, gaat vanaf dit voorjaar vergezeld van een eigen fietstocht en wandelroute.

De fietstocht doet Oosterhesselen, Zweeloo, Sleen en Landgoed De Klencke en omliggende dorpen aan. De wandelroute voert door Oosterhesselen en over Landgoed De Klencke.

De Toorn van Thunaer

De Toorn van Thunaer is een initiatief van Harm Dijkstra, Jan Kruimink en Gerrit Hegen en biedt een combinatie van muziek, zang, taal, decor en toneel. Niet alleen ruim 140 zangers, acteurs en musici maken onderdeel uit van de crew, maar ook tal van ruiters en amazones spelen mee in het stuk dat handelt over de historie van Landgoed De Klencke tussen Oosterhesselen en Sleen.

Speciaal voor het theaterstuk is een gevarieerd aanbod van ruim twintig liederen en muziekstukken gecomponeerd voor solisten, ensembles en een groot gemengd koor. De cast repeteert in MFC De Brink in Sleen. De uitvoeringen op 4, 5, 6, 7 en 8 september vinden op De Klencke in de openlucht plaats, tussen de Oude Tolhuisweg, de Mosterddijk en de Boksloot.