Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Wildlands Kinderraad van Advies geïnstalleerd

Om meer inspraak en ideeën van kinderen te krijgen, ontstond eind vorig jaar de wens om een Kinderraad van Advies voor Wildlands op te richten. Aan Hanneke de taak om te bedenken hoe dit te doen. Want waar haal je tien mondige kinderen vandaan, die ook nog eens goed op de hoogte zijn van alles in het park?

Allereerst hebben we toen een ‘eisenlijstje’ opgesteld, waarin onder andere een leeftijdscategorie werd bepaald en met als eis dat de kinderen in het bezit van een abonnement moeten zijn. Op die manier weet je dat de ‘sollicitanten’ het park ook kennen. Toen hebben we een vacature geplaatst. Kinderen met een grote mond gezocht! Want hoe leuk je idee over het park ook is, je moet het wel kunnen verwoorden.

Uiteindelijk zijn twintig kinderen op maandagochtend 24 december 2018 op sollicitatie geweest. Naast het houden van een presentatie bij een eigen gemaakt moodboard/maquette voor een selectiecommissie, lieten we de kinderen ook een kennisquiz over het park doen.

En toen kwam het aller moeilijkst! (Voor de selectiecommissie, eerlijk gezegd.) Want tien kinderen vormen de Kinderraad, dus ook tien kinderen moeten afvallen.

Maar we zijn er uit gekomen. Op woensdagmiddag 16 januari is de eerste Kinderraad van Wildlands officieel geïnstalleerd en kregen Yoran Gerth (11), Julia Warringa (12), Anouk Feringa (10), Harmen Dreesman (14), Jean-Julien Kroezenga (12), Stan Betting (8), Karlijn Hoving (7), Veerle Hoogstra (11), Elyse Bos (12) en Réyon Brinkmann (14) allemaal en pet met hun naam en visitekaartjes.

De eerste actieve rol van de Kinderraad is op 6 februari aanstaande: dan zijn zij aanwezig bij de landelijke première van de bioscoopfilm “Brugklas, de tijd van m’n leven” in het Atlas Theater in Emmen. Een scene uit deze film is in Wildlands opgenomen.