Ongewoon nieuwjaarsconcert met ‘zingende zaag’

Nieuw-Amsterdam - Annette Scholten is zondag 27 januari te gast tijdens het nieuwjaarshuiskamerconcert in het woonhuis aan de Dommersweg 32 in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Zij bespeelt naast de cello de 'Lame Sore', een soort zingende zaag.

Samen met pianiste Nanke Flach voert zij klassiek repertoire uit. De Lame Sonore is verwant aan de zingende zaag, maar door zijn grotere toonomvang ook geschikt om klassiek repertoire uit te voeren. Ongewoon ook omdat ze naast gebruikelijke concertlocaties ook op minder gebruikelijke plaatsen spelen zoals huiskamers.

Veelgevraagd kamermusicus

Annette studeerde cello aan het conservatorium te Groningen, waar ze afstudeerde als docerend en uitvoerend musicus met ‘n aantekening voor kamermuziek en volgde daarna diverse masterclasses. Als celliste is ze o.a. actief binnen het Noord Nederlands Orkest, het Noordpool Orkest en de Filharmonie Noord. Nanke studeerde piano aan het Utrechts conservatorium. Met Trio Gaudí viel ze in de prijzen tijdens het Prinses Christina Concours. Ze volgde diverse masterclasses en is een veelgevraagd kamermusicus. In maart 2019 maken Nanke en Annette een tournee door Azië.

Het concert is op zondagmiddag 27 januari om 14.00 uur in het woonhuis aan de Dommersweg 32 in Nieuw Amsterdam Veenoord. Stoelen zijn te reserveren bij Herman Hemmen, email: hhfhemmen@hotmail.com of telefonisch via tel. nr. 0591-551007.