Sigrid's Garden krijgt fors bedrag van SamenLoop voor Hoop Coevorden

Emmen / Coevorden - De opbrengst van de SamenLoop voor Hoop Coevorden was maar liefst 92.951 euro. Het leeuwendeel ging naar KWF Kankerbestrijding, maar ook Sigrid's Garden kreeg een mooi bedrag, namelijk 10 procent: 9295,15 euro.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in inloophuis Sigrid's Garden aan de Weerdingerstraat in Emmen heette mevrouw Gudule Visser als voorzitter van het bestuur iedereen van harte welkom. De dames Aleida Muis en Trea Smit van het bestuur van SamenLoop voor Hoop Coevorden overhandigden de cheque. Die geste zorgde voor een grote verrassing bij de aanwezigen. Rinie Huitema en Jaap Boer van Sigrid's Garden uitten hun waardering voor dit bedrag.

Sigrid's Garden, het inloophuis voor kankerpatiënten in Zuidoost-Drenthe, bestond onlangs tien jaar. Inwoners van de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn weten inmiddels de weg naar het inloophuis te vinden. Sigrid's Garden is opgericht door Christa Jongkind en Jaap Boer na het overlijden van hun dochter Sigrid.. Tijdens haar ziekte had ze aan haar ouders meermalen verteld dat ze er behoefte aan had steun te zoeken bij lotgenoten. Daar was toen weinig mogelijkheid voor. Na het overlijden van Sigrid hebben Christa en Jaap als herinnering aan hun dochter Sigrids Garden gerealiseerd.

Na de diagnose kanker komt iemand meestal in de medische molen terecht en verliest vaak de controle over zijn of haar leven. In Sigrid's Garden kunnen de gasten in ontspannende sfeer lotgenoten ontmoeten en samen gezellige dingen doen. Er is begeleiding en ondersteuning door een team van geschoolde vrijwilligers. Ook kan professionele ondersteuning woren geboden.

Dit jaar zijn er SamenLopen in onder andere Hoogeveen en Stadskanaal. In 2020 vindt de SamenLoop voor Hoop Emmen plaats.