Panden familie Van 't Slot krijgen predicaat 'Monument van het jaar 2018'

Coevorden - Bestuursleden van Historische Vereniging Stadt en Heerlickheydt Covorden reikten vrijdagochtend het predicaat 'Monument van het jaar 2018' uit aan Hans van 't Slot en Heleen van 't Slot-Gritter.

Zij kregen het predicaat voor het herstellen van drie karakteristieke panden aan Koedijkje 2 en Spoorhavenstraat 19.

De panden werden onder architectuur van Bartjan van ’t Slot hersteld en zijn nu in gebruik als woonhuis en als kantoorruimte door Juridisch Adviesbureau Van ’t Slot. De onthulling van het bord aan de gevel en de overhandiging van de oorkonde gebeurde in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Arsenaalpartners en Stichting Synagoge Coevorden.

De panden aan het Koedijkje werden tot voor enkele jaren verhuurd aan de Nederlandse Hervormde kerk als verkoophal en opslag. Daarvoor was er de wasserij onder de naam De Nijverheid van de familie Gritter gevestigd. Het bord van de wasserij heeft nog tot de verbouwing aan de gevel gehangen. 

Elk jaar wordt een pand gekozen die voldoet aan de eisen van restauratie en renovatie. De voormalige panden aan het Koedijkje en Spoorhavenstraat voldoen volgens de Historische Vereniging aan die eisen, zo liet voorzitter Jan Vinckers van de historische vereniging weten.