Bureau De Zwarte Hond krijgt ideeën voor Markt e.o. aangereikt

Coevorden - Het water (eventueel deels) terug in het centrum, een opvallend gebouw dat tot de verbeelding spreekt en nog meer ideeën kwamen los tijdens de woensdagmiddag gehouden werksessie over de aanpak van de Markt, haven en het citadelpunt in Coevorden.

Diverse inwoners van Coevorden hadden zich aangemeld voor de werksessie in de raadzaal, waar in groepen met gespreksleiders over diverse aspecten werd gesproken. De middag werd geleid door vertegenwoordigers van architectenbureau De Zwarte Hond. Het bureau is niet helemaal onbekend in Coevorden, want dit bureau maakte destijds één van de ontwerpen voor het gemeentehuis. In lunchroom De Ganzenhoedster aan de Markt werd vanmiddag en het begin van de avond een inspiratiemarkt gehouden, waarbij ook diverse thema’s aan de orde kwamen.

Uitgangspunten bij de ontwikkelingen in de binnenstad zijn meer historie en gezelligheid voor zowel inwoners als toeristen. Dat moet niet alleen in het hoogseizoen het geval zijn, maar ook in de andere perioden van het jaar.

De term ‘Huiskamer van Coevorden’ viel niet zo in de smaak, liever -zo zei één van de aanwezigen- wordt gesproken over ‘Hart van Coevorden’. Ook ‘Made in Coevorden’ sprak minder aan. Dat kan worden verwerkt in het ‘Hart van Coevorden’.

Verder werd gewezen op het realiseren van ommetjes om het centrum aantrekkelijker te maken. De Poort op de Markt met een zichtlijn naar Het Arsenaal om de Markt wat intiemer te maken lijkt de betrokken inwoners wel wat en ook parkeren onder de grond werd geopperd. Schepen in de haven werden ook ditmaal genoemd. Groen in het centrum is ook van belang en evenementen zouden kunnen worden verplaatst naar de Weeshuisweide. Tot slot werd gewezen op het aantrekkelijker maken van de wegen naar het centrum.

Aanbevelingen

Met alle ideeën en meningen gaat De Zwarte Hond aan de slag om terug te keren naar de betrokken inwoners. Gehoopt wordt dat op basis van de uitkomsten een maquette kan worden gemaakt. In het voorjaar komt het bureau met de uitgangspunten en aanbevelingen. Daarna wordt samen met inwoners gewerkt aan een ontwerp. De eerste concrete plannen moeten in juli gereed zijn.

Ideeën kunnen nog tot en met 31 januari worden gemaild naar s.egberts-kikkert@coevorden.nl.

Wethouder Jan Zwiers sloot de bijeenkomst af. Vandaag waren Gedeputeerde Staten op bezoek om zich op de hoogte stellen van de ontwikkelingen van het centrum. 'Die werden met groot enthousiasme ontvangen', zei Zwiers.