Zaal Cornelis puilt uit tijdens informatieavond over glasvezel

Dalen / regio - De eerste twee informatiebijeenkomsten van Glasvezel Zuidenveld over glasvezel in de hele gemeente Coevorden zijn heel goed bezocht. Afgelopen week was er goedbezochte avond in Zweeloo, vanavond puilde de zaal van Cornelis in Dalen uit. Ook in de gang stonden nog belangstellenden.

Dat moet de ambassadeurs van Glasvezel Zuidenveld hoopvol stemmen. Voor 1 april moet 40 procent van de inwoners in de gemeente -met uitzondering van Coevorden, die al glasvezel heeft- een abonnement hebben afgesloten om te kunnen overgaan tot aanleg.

De belangstellenden werden op de hoogte gebracht van alle mogelijkheden. Glasvezel Zuidenveld heeft drie dienstenaanbieders geselecteerd. Dat zijn TriNed en Tweak voor consumenten en NexxtCom voor de zakelijke markt. 'We denken', aldus de mensen van Glasvezel Zuidenveld, met deze drie aanbieders onze medebewoners een prima aanbod te kunnen doen. Door een abonnement af te sluiten bij één van deze dienstenaanbieders, doet u mee met het project van Glasvezel Zuidenveld. Een abonnement binnen de vraagbundelingsperiode betekent dat, zodra het vereiste percentage is behaald, u recht hebt op een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk.'

Er staan deze maand nog twee informatiebijeenkomsten op de agenda: donderdag 24 januari om 19.30 uur in zaal Wielens in Noord-Sleen en op woensdag 30 januari om 19.30 uur in MFC De Brink in Sleen.

Glasvezel Zuidenveld houdt iedereen op de hoogte via www.glasvezelzuidenveld.nl en via een blog op deze website. Ook kan iedereen op de hoogte worden gehouden via een nieuwsbrief. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan hier. Daarnaast staat informatie op Facebook.