Drie bands luiden nieuwe jaar Metal Front Coevorden in

Coevorden - Liefhebbers van psychedelische indierock, progressieve metal en grunge rock komen zaterdag 19 januari aan hun trekken bij Metal Front Coevorden. De bands Drive By Wire, An Evening With Knives en The Tiger Lovemachine luiden het nieuwe jaar van het poppodium in.

Drive By Wire

De Nederlandse stomende rockers van Drive By Wire hebben onlangs hun zeer verwachtingsvolle vierde plaat ‘Spellbound’ uitgebracht. Welke je trakteert op een intrigerende en unieke mix van fuzzige zware rock grooves, vergezeld door zweverige vocalen van de frontvrouw Simone Holsbeek. De band werd in 2016 opgericht door Simone en Alwin die destijds songs  schreven in de kelder voor hun debuut album die meteen de aandacht trok van de internationale pers. Later ontmoeten ze basgitarist Marcel en drummer Jerome. Deze bezetting is nog steeds het ingrediënt van hun huidige ‘superlijm rock collectief’. En nu is het tijd voor een ontzagwekkende spreuk door Spellbound los te laten op de wereld.

Website: www.drivebywire.nl

An Evening With Knives

An Evening With Knives creëert een hypnotiserende, indrukwekkende muur van geluid die de grenzen tussen post-metal, psychedelische rock en doom metal doet vervagen. Ivo, Peer en Marco brengen een gelaagd en energetisch geluid met onverwachte wendingen mee op het podium. Waar de betonnen wand van geluid afzinkt in de diepste zeeën der kalmte weten deze heren hun muziek altijd donker, zwaar en boeiend te houden. Het debuutalbum ‘Serrated’ welke werd uitgebracht in januari 2018 door ‘Argonaut Records’ in Italië, werd nog in datzelfde jaar ras opgevolgd door de nog donkerder klinkende EP ‘Fade Out’.

Website: www.aneveningwithknives.com

The Tiger Lovemachine

De retestrakke grungeband The Tiger Lovemachine staat garant voor een dampende rock ’n roll show. Na de goed ontvangen debuut EP ‘Little Swimmer’ in 2014 volgden er vele optredens. Van de kleinste cafés, vetste festivals tot in een overvol Paradiso. Ze deden o.a. de support voor Therapy, Claw Boys Claw de New Adventures en meer. In 2015 werden er twee singels met videoclip uitgebracht die allebei meer dan 100.000 keer zijn beluisterd op Spotify. Op 5 mei 2018 zag het album ‘Spree’ het levenslicht. The Tiger Lovemachine op zijn best met twaalf grunge songs die uiteenlopen van ingetogen tot wild en catchy.

Website: www.tigerlovemachine.com

De deuren van Metal Front Coevorden openen zaterdag om 20.00 uur. De eerste band speelt om 21.00 uur. De entree is zeven euro en clubleden betalen vijf euro. Meer informatie staat op www.mfcweb.nl.