Barrelhouse zorgt voor enthousiasme

Coevorden - Bluesband Barrelhouse mag best terugkomen in Coevorden. Het publiek was dolenthousiast over het optreden van zaterdagavond in Theater Hofpoort. Een staande ovatie viel de bandleden dan ook ten deel.

Natuurlijk was er een toegift voor de enthousiaste luisteraars, die soms nauwelijks stil konden blijven zitten. De band is niet onbekend in Coevorden, want Barrelhouse trad in de loop der jaren al op in discotheek ‘t Stuupke en café Marktzicht.

Het was overduidelijk, dat de muzikanten ook veel plezier beleefden aan het optreden, degene die het meest genoot was misschien wel de drummer. Barrelhouse speelt al meer dan veertig jaar in dezelfde bezetting, al was er wel een onderbreking van enkele jaren. Tineke Schoemaker blijkt nog steeds over een dijk van een stem te beschikken en alle muzikanten gaven stevige solo’s, die wel zeer in de smaak vielen.

In de loop van de jaren heeft de band vele cd’s uitgebracht. Er werden nummers uit verschillende decennia gespeeld. Blues is de hoofdmoot, maar ook zijn er uitstapjes naar country, rock, folk en jazz. Naast Tineke bestaat Barrelhouse uit de broers Guus en Johnny Laporte (gitaar, zang), Jan Willem Sligting (basgitaar), Han van Dam (piano) en Bob Dros (drums).

Highway Gang

Support act was de lokale band Highway Rhythm & Blues Gang, die tijdens de pauze en na afloop van het concert in De Heeren van Coevorden speelde. Ook deze band timmert al heel wat jaren aan de weg. Deze band bestaat uit Marco en Henry Neep, Eric Bosma en Andy Nijmeijer. Zij zorgde voor prima muziek, die ook zeer in de smaak viel.