Bisschop opent Sint Antoniusgebouw

Coevorden - Het nieuwe Sint Antoniusgebouw van de St. Willibrorduskerk is vanavond geopend na een feestelijke eucharistieviering. Bisschop mgr. Ron van den Hout verrichtte de opening van het gebouw, dat toegankelijk is via de kerk.

Bij de viering was ook burgemeester Bert Bouwmeester aanwezig. Voor de onthulling had pastoor Tjitze Tjepkema nog een verrassing in petto voor Piet Moons, die zich al 25 jaar lang inzet voor de katholieke kerk. Moons kreeg uit handen van de bisschop de Bonifatiuspenning.

Na de opening zegende de bisschop de zaal in. Daarna kon iedereen de fraaie zaal bekijken en genieten van hapjes en drankjes.

In juni van het afgelopen jaar weren de eerste stenen gelegd en onthulde Herman Benes, voorzitter van de locatieraad van de St. Willibrorduskerk, de naam van het gebouw. Tijdens de eucharistieviering van vanavond gaf hij een korte weergave van de voorgeschiedenis.

Er was al eerder een parochiezaal met de naam Sint Antoniusgebouw. Nadat in 1924 de huidige Willibrorduskerk in gebruik werd genomen, bleef de voormalige kerk op de hoek Wilhelminasingel-Sallandsestraat bestaan. Het oude gebouw werd parochiehuis, het Sint Antoniusgebouw. Het werd gebruikt voor diverse verenigingen en scholen. Op die plek verrees in 1988 de Sallandflat. De naam verwijst naar de naamdag van Antonius van Padua.