Werkzaamheden Wienbargsteeg starten met blazen boerhoorn

Erm - Met het blazen van de boerhoorn door Luuk Houkes werd vanochtend het startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de Wienbargsteeg tussen het Oostereind en de Oude Rijksweg. Vrijwilligers gaan de Wienbargsteeg aan beide kanten voorzien van een verharde berm door het leggen van grasbetontegels.

In natte tijden is de berm daar erg drassig. Als fietsers moeten uitwijken voor auto’s of tractoren zitten zij meteen in de modder. De gemeente komt zelf niet toe aan het opknappen van dit weggedeelte, maar heeft toestemming gegeven aan Dorpsbelangen om dit met inwoners van Erm aan te pakken. Burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Jeroen Huizing waren vanochtend present bij de start, waarbij Huizing nog een schop als cadeau had meegenomen. Ook waren vertegenwoordigers van de boermarke aanwezig.

Strak schema

Er is een strak schema opgesteld voor de komende veertien dagen, zodat iedereen kan zien wie op welk tijdstip wordt verwacht. De vrijwilligers zijn de komende twee weken actief en er is gezorgd voor al het nodige materieel als heftruck, kraan, trekker, kipper of trilapparaat. Het weggedeelte is afgesloten. Als dit project slaagt, wordt de ervaring ingezet om in Achterste Erm verharde bermen aan te leggen.

Harde werkers

De werkgroep Wienbargsteeg bestaat uit Jans Elling, Roelof Sikken, Jaap van der Linden. De dagelijkse leiding is in handen van Jans Elling en bij zijn afwezigheid Roelof Sikken. Bovendien zorgt Sikken voor de catering. Jan Olthof is toezichthouder namens de gemeente. De groep vrijwilligers wordt naast de reeds genoemde heren gevormd door Albert Jan Dobben, André Koops, Dick Stolk, Erwin Koop, Evert Dijks, Geert Habing, Gerrit Lamberts, Henk Hoving, Jan Ziengs, Koos van Engen en Tim Dijks.

Na de koffie en het blazen van de boerhoorn was er werk aan de winkel. Vandaag wordt voornamelijk gesnoeid. Een aanwonende sloeg nog een bordje in de grond met de tekst ‘Dikke Zand’. De Wienbargsteeg werd vroeger de Dikke Zandweg genoemd.