René Schonewille uit Dalerpeel succesvol op belangrijkste vogelfestijn ter wereld

Dalerpeel / Zwolle - René Schonewille uit Dalerpeel heeft tijdens de Mondial, het belangrijkste vogelfestijn ter wereld, goud behaald.

Voor zijn Elegant Parkiet ontving hij de kampioenstitel. Tevens was er een bronzen titel met een Magellaan Sijs.

Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen komen jaarlijks op de wereldtentoonstelling voor siervogels bijeen om elkaar te ontmoeten, vogels te vergelijken en om vogels tentoon te stellen en in de hoop om een prestigieuze prijs te winnen.

‘Er zijn een kleine 25.000 vogels ingezonden door 24 landen’, vertelt Schonewille. ‘Deze vogels zijn ingedeeld in verschillende groepen en soorten. Zie daar dan maar eens prijzen te winnen. De verwachtingen zijn er altijd, maar het uiteindelijk goud behalen is telkens weer een geweldige ervaring. Zelf ben ik ook de gehele periode actief als vrijwilliger op de show. Het is en blijft een geweldige hobby, waar ontzettend veel tijd in zit. Maar ik doe het met groot plezier en geniet ook dit jaar weer van het behalen van deze twee prijzen.’

René Schonewille uit Dalerpeel is al jaren actief op het gebied van deze hobby. Hij won in het verleden geregeld prijzen. Volgend jaar vind het WK plaats in het Portugese Porto. Dan zal de Dalerpeeler hoogstwaarschijnlijk opnieuw aanwezig zijn op de grootste wereldtentoonstelling voor siervogels.