Actief Werkt! neemt Prima Personeel over

Emmen - Prima Personeel, met onder andere een vestiging aan de Wimbledon in Emmen, wordt overgenomen door uitzendorganisatie Actief Werkt! De overname is gericht op samenwerking tussen de beide bedrijven en het versterken van elkaars dienstverlening.

Volgens de bedrijven gaan klanten en flexkrachten profiteren van een uitgebreider dienstenpakket, een groter landelijk vestigingennetwerk en een ruimer aanbod aan beschikbare banen. Actief Werkt! is onderdeel van Actief Group, één van de grootste onafhankelijke uitzendbureaus in West-Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. In Nederland is Actief Werkt! één van de snelst groeiende uitzendorganisaties met een landelijk netwerk. Prima Personeel heeft twintig jaar veel specialistische kennis en ervaring in het bemiddelen van vakmensen in de vakgebieden metaal, installatie, bouw, schilders, groen, infra (grond, weg en waterbouw) en marine & offshore.

Goede match

Volgens Ronald Kardol, directeur van Actief Werkt!, zijn beide bedrijven een zeer goede match. 'Beide organisaties vertonen vele overeenkomsten in visie en cultuur.' Bastiaan Last, oprichter en eigenaar van Prima Personeel, is enthousiast over de samenwerking met Actief Werkt!: 'We passen echt goed bij elkaar. Actief Werkt! en Prima Personeel delen de overtuiging dat uitzenden en bemiddelen mensenwerk is. Dat mensen het verschil maken.'

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet zich nog uitspreken over de overname. Dit proces zal naar verwachting eind deze maand worden afgerond. Partijen doen geen mededelingen over de overnamesom.