Dorpswinkel Dalerpeel is inmiddels een begrip

Dalerpeel - De vrijwilligers van Dorpswinkel Trefpunt in Dalerpeel kwamen afgelopen woensdagavond bijeen om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Met 24 personen was de opkomst zeer goed te noemen.

Voorzitter Wim Scholma van de Commissie Dorpswinkel Dalerpeel heette iedereen van harte welkom en droeg namens de overige leden de beste wensen over aan het gehele team. 'Het mag gerust een team genoemd worden, aangezien het beheren van het winkeltje, gevestigd in MFA Het Spectrum, echt teamwerk is. Bij toerbeurt draaien de mensen een ochtend of een middag dienst, waarbij de service vooral gericht is naar de bewoners van Dalerpeel en omstreken. De mensen zetten zich graag voor elkaar in.'

De voorzitter vertelde vervolgens hoe de winkel ervoor staat en dat over een prima gezonde situatie kan worden gesproken. Scholma: 'De winkel is er niet om winsten te maken, maar een beetje marge moeten we wel opbouwen. Er zijn tenslotte ook uitgaven. Zo is het kassasysteem onlangs verder gedigitaliseerd en moesten we onverwachts een nieuwe koeling aanschaffen. Dat zijn toch uitgaven die moeten worden opgevangen.'

Kort geleden gaf één van de commissieleden onlangs aan dat hij eigenlijk niet voldoende tijd meer kon vrijmaken in verband met zijn werk, maar zeker op de achtergrond nog iets wilde betekenen. Na rondvraag bleek al gauw dat zijn positie snel kon worden opgevuld. Nieuwkomer Pim de Kam was bereid om zitting te nemen binnen de groep. Ook het maken van een rooster vergt best wel wat tijd, weet Wim Scholma. Hiervoor diende Ineke Gerrits zich tijdens de vergadering aan en zo is ook die positie weer bezet.

De winkel biedt een uitgebreid assortiment, dat wordt aangevuld aan de hand van de wensen van de klanten. Ondanks de minimale marge die gehanteerd wordt, geniet de klant met name van het gemak en de service. De winkel is meer dan dat. Het is ook een ontmoetingsplaats en bibliotheek. Het bied ruimte aan basisschool kinderen als leerplaats en Maatschappelijk Welzijn Coevorden is elke woensdagochtend aanwezig aan de koffietafel voor raad en daad.