Thijnhof heeft bijzondere tentoonstelling

Coevorden - In Museum Thijnhof is momenteel een bijzondere expositie te zien. Zo’n honderd werken van Bernhard von Dülmen Krumpelmann zijn tot en met 3 maart in het museum aan de Gasthuisstraat te zien.

De tentoonstelling over Bernhard von Dülmen Krumpelmann geeft een beeld van deze kunstschilder en de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in het kunstleven van Drenthe. Als jonge kunstenaar verhuisde hij van Amsterdam naar Zeegse waar hij zeventig jaar heeft gewoond en gewerkt. In Drenthe heeft hij een omvangrijk oeuvre opgebouwd dat door velen, ook vanwege de onderwerpkeuze en de impressionistische toets, erg geliefd was. Hij was één van de oprichters van het Drents Schildersgenootschap.

De expositie is mede mogelijk dankzij de medewerking van het Drents Museum en Assen, de familie Von Dülmen, particulieren en de gemeente Tynaarlo. Daarenboven hebben het bestuur met name Roel Pepping en de vrijwilligers een groot aandeel geleverd. Ter gelegenheid van de tentoonstelling is een fraaie catalogus gemaakt.

De schilder heeft vanuit zijn woonplaats Zeegse duizenden tekeningen, aquarellen en olieverfschilderijen gemaakt. Niet alleen in Drenthe maar ook als voormalig lid van de Groninger Ploeg is hij vooral in het noorden van ons land bekend geworden en zijn de kunstwerken erg gewild als verzamelobject. De kunstwerken tonen onder andere de werkzaamheden in het boerenbedrijf, de bedrijvigheid op de paardenmarkt in Zuidlaren en ook in de zuidelijke landen van Europa die hij heeft bezocht. Daarnaast schilderde hij talrijke portretten van kinderen en portretten in opdracht.

Het museum is geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.thijnhof.nl