Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Kleurrijk jaar in de Birdy Bush

Voor de Lori’s van de blauwe bergen was 2018 een vruchtbaar jaar. Maar liefst 60 jonge lori’s zijn afgelopen jaar door hun ouders grootgebracht! De Lori ouders vormen paartjes die meerder jaren of zelfs levenslang bij elkaar kunnen blijven.

Nestelen doen ze in holtes in oude bomen of in rotsspleten. In de Bird Bush in Wildlands zijn voor de Lori’s nestkasten opgehangen waar ze gebruik van kunnen maken. 

De eieren worden 25 dagen bebroed en het duurt ongeveer 60 dagen voordat de jongen het nest verlaten. Tussen de mannetjes en vrouwtjes zijn nauwelijks uiterlijke verschillen. Ook de jongen zijn moeilijk te onderscheiden. Alleen de kleur van de snavel is het eerste jaar duidelijk donkerder.

 Deze kleine kleurrijke papagaaitjes zijn echte oerwoudbewoners die leven van vruchten, stuifmeel en nectar. Met behulp van hun tong die er uitziet als een klein borsteltje kunnen ze de nectar uit de bloemen halen.  In de Birdy Bush is het voor bezoekers mogelijk de Lori’s van heel dichtbij te bekijken: dagelijks kunnen gasten daar een cupje met nectar geven aan deze kleurrijke vogels!