Aalden Rondomme: niet zomaar een trimloop

Aalden - De 13e editie van Aalden Rondomme staat zaterdag 12 januari op het programma. De nieuwjaarsloop staat bekend als een laagdrempelige wedstrijd, maar Aalden Rondomme is niet zomaar een trimloop. Soms prachtig winterweer, maar meermaals werden de lopers gegeseld door wind, sneeuw en regen.

Aalden Rondomme voert de deelnemers door een landschappelijk omgeving en over goed geprepareerde wandelpaden. Het eerste startschot op sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo klinkt om 10.45 uur voor de wandel- en Nordic Walkingtocht. De GrootOuder-kindloop start om 11.00 uur. Daarna volgen de jeugdcategorieën. De deelnemers aan de hardloopcross over 10 en 6,5 kilometer starten om 13.00 uur.

De organisatoren van Aalden Rondomme willen zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. ‘De doelgroep wordt dan ook steeds breder. We schenken niet alleen aandacht aan onze Nordic Walkers, die als eerste van start gaan, of aan de G-loop, maar ook aan de jongere kinderen.’

Clinics

In samenwerking met peuterspeelzalen en basisscholen uit het dorp probeert het bestuur voor de kinderen telkens een interessant en uitdagende evenement neer te zetten. Medeorganisator Wilfried Reuvers zal dit jaar de vertrouwde clinics verzorgen voor peuters en leerlingen van de basisscholen.

Verder heeft de organisatie voor de deelnemers weer enkele leuke verrassingen in petto. Zo zal de 125-jarige Jantina Hellingmolen tijdens de komende editie weer een prominente rol vervullen.

Voor de organisatie is het prettig als deelnemers zich vooraf inschrijven, maar inschrijven kan ook op de dag van het evenement in de kantine op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo.

Kijk voor meer info over het programma en inschrijving op www.aaldenrondomme.nl