Coevordenaren praten mee over aanpak markt- en havengebied

Coevorden - De gemeente houdt woensdag 16 januari een bijeenkomst en inspiratiemarkt over de aanpak van de Markt, haven en het citadelpunt. Iedereen is welkom mee te praten. Er is een werksessie in de raadzaal, de inspiratiemarkt wordt gehouden in lunchroom De Ganzenhoedster aan de Markt.

De inspiratiemarkt is van 14.30 tot 20.00 uur in De Ganzenhoedster waar mensen hun ideeën kwijt kunnen.

Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkelingen in de binnenstad van Coevorden. Vele ondernemers, organisaties en inwoners denken mee. Het belangrijkste doel is om meer historie en gezelligheid in de binnenstad van Coevorden te realiseren zodat inwoners en toeristen (weer) graag in de binnenstad zijn.

Aanmelden

Deze maand wordt gestart met het maken van plannen voor het gebied Markt, haven en citadelpunt. Architectenbureau De Zwarte Hond Een bureau gaat samen met inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden uit de binnenstad werken aan de toekomst. Tussen 14.30 en 17.00 uur is er een werksessie om concreet aan de slag te gaan.

Wie wil meedoen aan de werksessie kan zich aanmelden bij s.egberts-kikkert@coevorden.nl. Deelnemers krijgen dan het programma opgestuurd.

Wat gebeurt er na de markt met de ideeën?

Na 16 januari gaat bureau De Zwarte Hond aan de slag met de uitkomsten van de dag. Ook gaan medewerkers van het bureau op werkbezoek en in gesprek met betrokkenen. In het voorjaar komt het bureau met een aantal uitgangspunten en aanbevelingen voor het vervolg. Daarna wordt samen met inwoners gewerkt aan een ontwerp. De eerste concrete plannen moeten in juli gereed zijn.