Voice of Holland-winnaar Jim van der Zee komt naar Theater Hofpoort

Coevorden - Zanger Jim van der Zee komt vrijdag 18 januari met zijn programma ‘The Voice, The Guitar & The Piano’ naar Theater Hofpoort in Coevorden. Van der Zee wordt begeleid door pianist en Noordpool Orkest-dirigent Reinoud Douma.

Van der Zee won op overtuigende wijze ‘The Voice of Holland 2018’. Hij deelt in zijn programma zijn liefde voor soul, jazz en folk met het publiek. Naast de covers waarmee hij op televisie tienen scoorde, heeft hij nieuwe songs in zijn bagage. Jim wordt begeleid door meesterpianist Reinout Douma, bekend van onder anderen Janne Schra en Jochem Myjer en als de motor achter het Noordpool Orkest.

In 2013 begon Jim aan het Conservatorium van Amsterdam met jazzgitaar. Een jaar later maakte hij een omslag naar zang. Na het derde jaar besloot Jim ervaring op te doen in de praktijk en met zijn camper Europa in te trekken. Hij had tijd nodig om zijn drijfveer terug te vinden en bewuste keuzes te maken. Reizend als straatmuzikant liet hij zich inspireren en verdiende hij genoeg om zijn reis te kunnen betalen. Later maakte hij een soortgelijke reis door Amerika.

Bewuster leven

Na een jaar pakte hij zijn studie weer op. Daarnaast maakte hij samen met zijn ontdekker en later personal manager Basja Chanowski een plan. Onderdeel daarvan was meedoen aan ‘The Voice of Holland’, waarbij hij won. Jim hoopt in de toekomst, als persoon en met zijn eigen teksten en muziek, zijn publiek te inspireren om onder meer bewuster te leven. Hij wil zich op zijn manier inzetten voor thema’s zoals ongelijkheid, dierenrechten en milieuvervuiling.

Met zijn debuutalbum ‘Where I Come From’ wil Jim zijn muzikale helden eren. Nummers van onder andere Ray Charles, Bruce Springsteen, Leonard Cohen, Bob Dylan en Paul Simon vormen tot de dag van vandaag de basis van zijn muzikale bestaan.

De voorstelling in Theater Hofpoortop 18 januari begint om 20.15 uur. Een toegangskaart kost 21,75 euro. Kaarten zijn te koop via www.theaterhofpoort.nl en in The Read Shop aan de Friesestraat 26 in Coevorden. Als er nog kaarten zijn, worden die vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de theaterkassa verkocht.