Inzet ME in Geesbrug

Geesbrug - In Geesbrug ontstond vannacht rond 01.00 uur een situatie op de Berkenlaan waarbij de ME moest worden ingezet.

Er was een groot vuur op straat met een grote groep jongeren eromheen.. De politie was in afwachting van de brandweer. De sfeer werd grimmiger; er werden vernielingen gepleegd en de weg werd geblokkeerd met betonnen bloembakken. Om de brandweer veilig te kunnen laten werken, moest de straat vrij worden gemaakt. Daarvoor bleek de inzet van de ME noodzakelijk. De Mobiele Eenheid voerde in totaal drie keer een charge uit, waarna de brandweer veilig kon werken en de brand kon blussen. Tijdens de inzet werd de politie bekogeld met bierflessen en vuurwerk. Er zijn geen aanhoudingen verricht; deze worden op een later moment niet uitgesloten.

Meer meldingen

Rond de jaarwisseling kreeg de politie in Noord-Nederland meer meldingen dan het jaar ervoor. De meeste telefoontjes gingen over overlast door vuurwerk en brandjes op straat. Er werden dertig aanhoudingen verricht in de noordelijke provincie. Onder hen was een 22-jarige man uit Emmen die een beveiliger mishandelde bij een horecagelegenheid in de Dalipassage. De verdachte sloeg op de beveiliger in toen hem de toegang werd geweigerd. Dat gebeurde omdat de club uitverkocht was en er geen bezoekers meer konden worden toegelaten. De man werd door meer beveiligers aangehouden en overgedragen aan de politie.